LG RH227H => problem z ustawieniem dzwieku

mss

New member
witam

mam nastepujący problem z ustawieniem w/w sprzętu z dźwiękiem
jak tylko włączą go pilotem wysiada mi dźwięk w LG LCD 26LC51:confused:

gdzie i jak to można dostroić, aby podgląd z tunerka był z fonią :confused:

wszelka pomoc mile czytana :eek:k:

i jakie są opinie o nagrywarce dłuższych użytkowników tego sprzętu

dzięki z góry za pomoc :grin:

mss

New member
witam ponownie,

sprawdziłem, że po euro-euro nie ma problemu z dźwiękiem !

czy przyczyną braku dźwięku może być problem z kabelkiem hdmi
(jak go sprawdzić :?: ewentualnie, jutro będę w markecie to kupię dla pewności dłuższy kabelek do przetestowania!

mam tylko nadzieję, że wina nie leży po stronie nagrywarki LG!

może ktoś ma jakąś wskazówkę jak przetestować aby dźwięk był poprawny dzięki z góry za pomysł :eek:k:

mss

New member
ciekawe, bo sprawdziłem nagrywarkę i kabelek z telewizorem panasonica i dźwięk jest ok dla hdmi :p

sprawdziłem też jeszcze 2 telewizory takie ja mój i błoga cisza...
jak podłączyłem po componencie to wszystko działa łącznie z fonią :D

co muszę zrobić jaką opcję odblokować? aby za pomocą kabelka hdmi
był dźwięk także ?

proszę o dowolne pomysły :eek:k: dzięki :hmm:

pawek

New member
Z co wogole masz podlaczone piszesz o nagrywarce tv i tunerku.JAk to jest spiete i co z dzwiekiem nie ma z dvd czy z " tunerka" ?

mss

New member
tunek sat mam podpięty euro-euro do nagrywarki, a ją do tv za pomocą euro, hdmi i component i na euro i component działa wizja i dźwięk, a tylko za hdmi jest super obraz ALE bez audio :(

pawek

New member
A co masz ustawione w dd i dts ? sprobuj z pcm.

I czy na pewno to jest LG RH227H a nie LG RH277H ?

Ostatnia edycja:

Darciop

New member
Ja mam ten sam problem i myślałem że ten post rozwiąże mój problem ale niestety nie. Dzwięki DD i DTS ustawiony na PCM i nic, obraz jest , dzwieku nie.
Prośba o pomoc, bo kiedyś działało poprzez kabel hdmi (przed przeprowadzką do nowego mieszkania). Po rozpakowaniu w nowym mieszkaniu chciałem póścić córce bajki i najszybciej było wyjąć nagrywarkę i podłączyć kabelkiem hdmi. Po podłączeniu brak dźwięku, ale zmieniłem ustawienia DD i DTS i dzwięk wrócił.
Moja konfiguracja TV LCD Toshiba Regza Z3030DG + nagrywarka LG RH-388H.
Jedyna zmiana konfiguracyjna jaka różni się od starej (starego mieszkania) konfiguracji to przeniesienie nagrwarki jedno gniazdko antenowe dalej tzn. TV jest podpięty w innym miejscu do instalacji antenowej niż nagrywarka.

Do góry