LG. Problem z HDMI.

Eck0

New member
Witam. Mam problem z HDMI w tv LG 27LC2R. Po podłączeniu kabla HDMI do komputera i TV jest brak sygnału. A w panelu AMD w komputerze pokazuje mi, że TV został wykryty. Da się coś z tym zrobić, jakoś to naprawić ?

digitalus

Banned
Witam.
Rozdzielczosc tego telewizora wynosi .
  • 1366x768
Sprawdzilem w internecie, taka jest rozdzielczosc telewizora.Jesli w komputerze bedzie ustawiona wyzsza rozdzielczosc to obraz w telewizorze moze sie nie pojawic.Trzeba ustawic nizsza rozdzielczosc w komputerze.
Oczywiscie kabel hdmi podlaczamy gdy sprzet jest wylaczony,tzn komputer i telewizor.Jesli bedzie wlaczony mozna uszkodzic wejscie hdmi.
Druga mozliwosc to przywrocic ustawienia fabryczne w telewizorze i sprawdzic czy jest poprawa.
Aby sprawdzic czy wejscie hdmi w telewizorze jest ok mozna podlaczyc inne zrodlo sygnalu czyli np dvd ,itp.

Ostatnia edycja:

Eck0

New member
Własnie dostaliśmy dekoder i po próbie podłączenia go nie ma sygnału. A podłączając dekoder pod AV wszystko działa.

Eck0

New member
Mój dekoder nie jest ani z tego ani z tego. Jest on z Toya. Ale dziwi mnie to że komputer go wykrywa a obrazu i tak nie ma.

digitalus

Banned
Jesli po podlaczeniu dwoch zrodel sygnalu do wejscia hdmi w telewizorze nie ma obrazu na ekranie to wszystko wskazuje na uszkodzone wejscie hdmi w telewizorze.

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Nie znam tego modelu , ale pamiętam że u sąsiada była z LG podobna sytuacja że nie chciało zadziałać. W jego przypadku trzeba było z menu wybrać ; odpowiednie ; gniazdo HDMI .

Do góry