LG+Philips+TV N - Jak podłączyć Kino Domowe Philips z telewizorem LG i dekoderem

matrixmat

New member
Witam!
Mam pewien problem. Od razu piszę, że jestem laikiem, więc proszę o zrozumienie.
Po podłączeniu kina domowego philips mx5700d z telewizorem LG 37LV375s i dekoderem platformy "n":
1. Nie działa w funkcji pilota TV/AV [nie ma dźwięku bezpośrednio z telewizora LG (brak dźwięku w aplikacjach SMART TV)] - jest cisza
2. Dźwięk AUX odtwarza dźwięki bezpośrednio z dekodera, ale z małym opóźnieniem (dźwięk jest prędzej, obraz później).

Najbardziej zależy mi na tym, aby działała funkcja TV/AV, ponieważ chcę mieć dźwięk z kina z TV LG - Youtube i Skype.

Poniżej załączam zdjęcia z kabli.
Na górze telewizor
potem dekoder
i na samym dole kino domowe.

zdjęcia znajdują się tutaj:
obrazki.elektroda.pl/7893211700_1342879673.jpg
obrazki.elektroda.pl/5215025700_1342879677.jpg
obrazki.elektroda.pl/4568710400_1342879680.jpg
obrazki.elektroda.pl/8013496900_1342879684.jpg

Mam nadzieję, że rozumiecie co napisałem :)

Proszę o odpowiedź. Na podobnym forum nikt nie odpowiedział na moje pytanie, więc liczę na was!

Ostatnia edycja:

MKa11

New member
1. Nie działa w funkcji pilota TV/AV ??? nie rozumiem, gdzie nie ma dźwięku? w głośnikach TV czy głośnikach kina?
2. Dekoder Nki ma jakieś ustawienia lip-sync?

matrixmat

New member
1. Nie działa w funkcji pilota TV/AV ??? nie rozumiem, gdzie nie ma dźwięku? w głośnikach TV czy głośnikach kina?
2. Dekoder Nki ma jakieś ustawienia lip-sync?

Dzięki za chęci
1. Nie ma dźwięku w głośnikach z kina domowego, a obraz TV jest. Głos z 5.1 działa TYLKO w AUX (dekoder), a ja potrzebuję również dźwięk z aplikacji telewizjnych (czyli funkcja TV/AV)
2. Nie wiem co to jest, ale z tego co się orientuje (google) to nie ma. [edit: Tak, jest funkcja i już to zmieniłem]
ale potrzebuje jeszcze pomocy do podlaczenia tych kabelków!

Proszę, pomóż mi! Dziękuję

Ostatnia edycja:

MKa11

New member
Z czystej ciekawości - przejrzałeś instrukcję od TV? bo np. jest w niej schemat wyjść na tylnej ściance TV i są rozpisane do czego służą. Ten telewizor nie ma wyjścia audio analogowego...
Opcje są 2: DAC za 150 PLN lub konwerter sygnału cyfrowego optyczny na coaxial.

Ostatnia edycja:
Do góry