LG OLED65C45LA czy LG OLED 65B46LA

Piotr0091

New member
Cześć Wszystkim, nie widzę nigdzie takiego tematu (chyba, że źle używam wyszukiwarki to poproszę o link)
LG OLED65C45LA czy LG OLED 65B46LA
Ceny każdy zna, pytanie w czym i o ile C4 jest lepszy?

Gdybym poszedł do sklepu i powiedział, żeby puścili mi dokładnie ten sam materiał na obu TV z jakiegoś pendriva, to taki test ma sens?
Czy oni rzeczywiście w tych sklepach coś polepszają/pogarszają i to się nie uda zrobić rzetelnie?
.
C4 ma lepszy procesor, jasność chyba podobna?
C4 ma lepsze głośniki, ale i tak wleci jakiś soundbar, gdybym brał b4
C4 więcej usb, ale dwa mi wystarczą, co jeszcze tracę biorąc B4?
Do gier (konsol) polecają chyba oba więc do ps5 się raczej nadają.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc

Alt0S

Member
C4 ma ten sam procesor co C3. Dopiero od modelu G4 jest nowszy. Jeśli chodzi o pendrive,to jak najbardziej powinieneś poprosić o podłaczenie,ponieważ w sklepach puszczaja marne materiały. A co do gier,to panel jest przystowany do grania i opinie są bardzo dobre i testy robione pokazują że do grania najlepszy.

Alt0S

Member
A ja pytam o porównanie c4/b4 czy coś źle zrozumiałem?
Odpowiedziałem na *C4 ma lepszy procesor, jasność chyba podobna? B4 ma procesor starszy od C3 i C4. Jeśli chodzi o jasność. to C3 i C4 ma lepszą
Głośniki we wszystkich modelach są dobre,ale i tak podłączamy kino domowe lub soundbar. C4 ma 3 USB

Ostatnia edycja:

Piotr0091

New member
no to już wiem, że C3iC4 są lepsze, no stąd ta cena, wiadomo :p
a w praktyce co jeszcze jest na plus w takim C4, że trzeba 2 tysie więcej płacić?
obraz jest odczuwalnie lepszy?
Jasność lepsza, ale o dużo?

Alt0S

Member
no to już wiem, że C3iC4 są lepsze, no stąd ta cena, wiadomo :p
a w praktyce co jeszcze jest na plus w takim C4, że trzeba 2 tysie więcej płacić?
obraz jest odczuwalnie lepszy?
Jasność lepsza, ale o dużo?
Ogólnie to C4 niczym się nie różni od C3,ponieważ C3 obecnie dostał aktualizacje OS i dla przykladu C4 miał chromecast'a a C3 nie...ale od kilku dni ma OS24 (jak w C4) i niczym się praktycznie nie różni. C4 ma kilka dodatkowych opcji.Panel jest ciut jaśniejszy w C4 ale minimalnie,chociaż ja miałem porównanie obu i jakoś nie zauważyłem tego w C4. Cena jest oczywiscie podyktowana nowością. Jak bym miał więcej kasy to zastanowiłbym sie nad G4 bo od tego modelu są bardzo duże różnice.

Piotr0091

New member
kurde, ale co ty mi z tym C3 piszesz ciągle :p których już nawet nie sprzedają ;p
Zastanawiam się czy warto dopłacić 2 tysie do C4, czy po prostu wziąć sobie B4
A g45 wiem, że to petarda, ale to w ogóle nie mój budżet

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
LG C 4 jest oczywiście lepszy.
Ale obydwa masz w specjalnej ofercie dla członków forum.
Plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł plus cashback gotówką na konto z LG Polska.
Kiedy planujesz zakup ?
Pamiętaj , że cashback na obydwa modele jest tylko do końca miesiąca , więc za kilka dni.

Piotr0091

New member
LG C 4 jest oczywiście lepszy.
Ale obydwa masz w specjalnej ofercie dla członków forum.
Plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł plus cashback gotówką na konto z LG Polska.
Kiedy planujesz zakup ?
Pamiętaj , że cashback na obydwa modele jest tylko do końca miesiąca , więc za kilka dni.
zdecydowanie się na b4 z pol dystrybucji, jutro/pojutrze chciałbym kupić, napisałęm Ci na priv, dzięki wszystkim za pomoc

100di

New member
W takim razie mam rozumieć że pomiędzy c4 a b4 nie ma aż takich różnic? Wiadomo że telewizor im większy tym lepszy, ale sądziłem że c4 jest sporo lepsza od b4.

Do góry