Ja na początku przed zakupem C7 na oku miałem E7.Model E7 wydawał mi się bardziej eksluzywny, ale czy praktyczny, no i tak ....Po większym zastanowieniu się i przekalkulowaniu, czego oczekuję i co zyskam?
1.Zależało mi na wyświetleniu idealnego obrazu .
Model E7 i C7 -ta sama matryca, te same parametry(tu na remis ).
2.E7 posiada pod spodem soundbar (cena tego 65e7v z tym bajerami o 2patyki drożej )...Ja mam dobrej klasy sprzęt kina domowego 5.1. Tak więc soundbar w tym przypadku,mnie nie kręcił, bez tego ustrojstwa C7 jest bardziej smuklejszy i na ścianie wygląda zacnie (tu cena i wygląd z przewagą dla C7-moje odczucie ).
3.Poruszyliście temat z "ramką "...Tu od początku przykuł uwagę C7 z czarnym obramowaniem, w E7 jest szkło, to szkło na szkle, mnie to nie przekonało jako przyszłego nabywcę, a nawet zniechęciło. Zapytacie dlaczego, a no kwestia pielęgnacji i zapewne widocznego tego obramowania podczas seansu (tego nie sprawdziłem, nie testowałem E7
w mieszkaniu ).Mając C7 w salonie (ściana za tv kolor koktajl jagodowy,oraz z prawej strony, pozostałe dwie cappuccino ) , to powiem Wam że na 100% nic nie widać, poza wyświetlonym obrazem, jest to efekt wow, matryca wyświetla obraz z taką czernią, że siedząc i oglądając, możecie się tylko domyślać, gdzie się zaczyna, a gdzie kończy obraz. Nie ma żadnego efektu odbicia, czy czegokolwiek po bokach, nie ma ramki i o to chodziło, myślę, że przy E7 nie byłoby tego efektu i tu jest "+" dla C7
Tak więc podsumowując :
Obraz wyświetlany(remis ) +zbędny soundbar +smuklejszy tv oraz cena , dla mnie wygrał C7
Tak wyglądała chłodna kalkulacja przed samym zakupem, a przymierzałem się od lipca. ..Sfinalizowałem w styczniu

@Kiki
Ty to chłopie masz cierpliwość