Witam, mam trochę czasu aby pobawić się więcej tym TV.
Jednym słowem mam mercedesa tylko autostrad brak
Pelna moc ukazuje na filmach, do których mam dostęp: Netflixa i YT
Wszelkiego rodzaju filmiki na YT z podróży w 4K są przepiękne.
Cos mi szwankuje webOS, znikają mi kanały z ulubionych, przy kolejnym przełączaniu pomija kanały np 2,4,7,9,12 itd
Mam wrażenie jakby było czegoś za mało, coś zamula, albo procek, mało ramu albo samo oprogramowanie?
Czasem się przywiesi i trzeba czekać parę sekund bo nie reaguje na żadne komendy.
Bardzo fajnie radzi sobie z rożnymi formatami filmowymi i muzycznymi, flac, mkv ,hevc, m2ts (!)
No i ten juddering, rzuca się w oczy, ale w zależności od sygnału, na razie nie rozkminilem od czego to zależy. Potrafi być na obrazach 4K z YT i netflixa, by zniknąć lub być niezauważalny na zwykłych polskich HD jak tvp czy tvn (?) czy na filmach 4K pobranych z sieci (hevc)
Bardzo wygodnie wreszcie mam jednego pilota, wywaliłem dreamboxa i moduł polsatu wsadziłem do TV, działa.
TV nie kalibrowany, ale na necie jest cala masa referencyjnych ustawień do niego ,które się w większości pokrywają. Ciekawi mnie to ,ze w każdym zalecane jest obniżenie ostrości do 0?
Przeskoczyłem z 8-letniej plazmy Panasonica z dreamboxem DM8000, to wiadomo,ze wymagania miałem dość wysokie.
W mojej ocenie oprogramowanie jest do dopracowania, no i ten blur, juddering czy jak wy tam na to mówicie
, ale o tym to już czytam 10lat i ciągle jest
Co prawda w opcji True Motion są ustawienia "użytkownika"
i tam dwa paski de-juddering (0) i de-blur (10)
ale nie wiem jak to użyć i czego oczekiwać to nie ruszam
pozdr, wesołych świąt