LG oferuje 4 nowe filmy 4K w Europie ...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Słuchaj na w 720p nie zacina się.... jest buforowanie ale spoko - trailer pomimo że buforuje się to bez zacięć się ogląda .. ale tak nie jest zawsze :) niestety.. ale 4k już lipa zacina się...:-( Trzeba odczekać np. aż 30-40% się zbuforuje i wtedy włączyć ale raz na jakiś czas pomimo zbuforowania i tak jest małe zacięcie..

Ostatnia edycja:

pierwszyy

Member
to dziwne... może masz w opcjach odtwarzania youtube zaznaczone "Mam wolne łącze. Nigdy nie odtwarzaj filmów w wysokiej jakości"

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Według mnie to lipa łącze, w pracy jest o tyle lepiej że buforuje się i można oglądać co prawda się zacina ale da się oglądać, w domu musze odczekać tak jak napisałem wyżej ale różnica w necie jest ponad 100% na korzyść netu w pracy

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Myślę że dla tych co mają wolniejsze łącza,będzie możliwość pobrania filmu na dysk twardy (legalnie) a dopiero później jego obejrzenia...

Co do Youtube,to oni mają coś zwalone,ponieważ do streamowania 4K powinien wystarczyć w miarę dobry komp oraz łącze około 10 Mb/s,a dużo osób z tą szybkością,pomimo mocnego kompa,skarży się...
Jednak ja i tak tego nie odczuwam i wszystko śmiga błyskawicznie (150 Mb/s).

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie jest tak jak Piszesz Piramida że to jest kwestia netu jak ma się już odpowiednią prędkość i w miarę dobry komp powinno być ok.. Sam dobry komp, a lipna prędkość nici i tyle...

pierwszyy

Member
to dziwne... może masz w opcjach odtwarzania youtube zaznaczone "Mam wolne łącze. Nigdy nie odtwarzaj filmów w wysokiej jakości"
sprawdziłem, to nie ma znaczenia - jest to ustawienie domyślne odtwarzania... od sprzętu też nie zależy, bo nawet na moim ~9 letnim laptopie (ibm t60: cpu dualcore, gpu gma945) jest wybór rozdzielczości 4K...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
No widzisz u mnie jest lepiej a widzisz jak jest... Asus seria N (Intel Core i7-3610QM (4 rdzenie, od 2.30 GHz do3.30 GHz, 6 MB cache, NVIDIA GeForce GT 650M + Intel HD Graphics 4000 -2048 MB GDDR3 (pamięć własna) )

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Dotyczy wielu osób i nigdy nie napisałem że jestem bogaty - bogaty to jest Pan Kulczyk, a to że stać mnie czy innych którzy mają domy pod dużymi miastami czy mniejszymi miastami to inna inszość... i tematu nie będę rozwijał..

dokłdnie, od tego są kredyty które sie spłaca

lolek znasz takie pojęcie jak bufor, buforowanie?
ja mam szybki net a yt się zacina a co dopiero 4k. Jeszcze za wcześnie na tą technologie w streamie u nas.

Z tego co widzę, to większości z was jakby puścili Muminki w 4k to byście siedzieli z wiadrem popcornu i ogladali... Forest Gump to nie film na jakoś obrazu ale na treść samego filmu. Gi Joe to bajka dla dzieci gorsza od marveli i transów. Star Trek w tym gronie chyba może być najciekawszy... ale to nadal remastered..

Misiekk67

Klub HDTV.com.pl
VIP
Skoro jesteś tak bogaty, że stać Cię na dom pod W-wą to powinno być Cię stać na opłacenie porządnego łącza. Albo przeprowadź się i przestań marudzić bo ciągle piszesz o tym problemie jakby dotyczył wszystkich.
brodacz poluzuj warkoczyki.
Ostatnio ci (specjalnie z małej litery) odpuściłem, ale to jest prostackie zagranie, więc zostaw swoje głupie uwagi dla siebie.
Lolek126 miałem podobny problem, więc kupiłem dom w Warszawie.
Podoba mi się ten LG 84 UB 980 V, ale muszą dorzucić więcej materiałów 4K, żebym go kupił.

pierwszyy

Member
jak napisał jędrzejj 1957 - są tacy ludzie, którym nic się nie podoba i ciężko im dogodzić... wszystko źle... nie ma filmów 4K - źle, są filmy, ale nie te - też źle, albo internet jest zły, youtube zacina...

Ostatnia edycja:

RHJG

New member
Bez reklam
Witam kol.to są malkontenci,taka nasza cecha narodowa lubimy narzekać. Popatrz kol.Misiekk 67 kupił Pałac kultury i narzeka przy okazji obraża ...Ja ten TV LG 84 UB 980 V oddałem po trzech dniach "cieńki jest" moim zdaniem...

Spyro

New member
Ja bym tego nie określił jako malkontenctwo, raczej oczekiwanie jakości. Niektórzy po prostu mają wyższe wymagania, jeszcze inni oczekują tylko tego aby coś działało zgodnie z zapewnieniami producenta, a pozostali nie mają żadnych wymagań i łykają wszystko jak leci co im marketing pod nos podsunie. Co człowiek to przypadek ;)

pierwszyy

Member
Też bym nie nazwał tego malkontenctwem, a tym bardziej "oczekiwaniem jakości", tylko trochę bardziej dosadnie... bo jak nazwać człowieka, który kupuje tv 4K 55" ze smart tv oczywiście i podpina do tego net rzędu aero2 i oczekuje, że wszystko będzie śmigać ja ta lala. Wg zapewnień producenta wszystko ma działać, bo wydał na sprzęt 5, 10, 20 tys. Bo przecież smart jest, 4K jest, 3d jest, ale zapomniał, że mieszka w lesie... internet aero2... wszystko tnie... i oczekuje jakości

brodacz

Active member
Bez reklam
Widzę, że streaming 4k okazał się najgorętszym tematem w historii portalu. Gdy w latach 90-tych byłem reprezentantem pewnego potentata elektronicznego pojawiały się podobne glosy: po co tv panoramiczne skoro nikt nie nadaje. Na to koledzy z Wizji tv: na co mamy produkować czy nadawać materiały panoramiczne skoro nikt nie kupuje tv panoramicznych. Ktoś w końcu musi przerwać ten zaklęty krąg i chwała za to producentom TV 4k. Do nich dopasują się najpierw dostarczyciele netu a potem producenci. Nikt nikomu jednak nie broni oglądać tv SD DVB-T na kineskopowych telewizorach.

Misiekk67

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam kol.to są malkontenci,taka nasza cecha narodowa lubimy narzekać. Popatrz kol.Misiekk 67 kupił Pałac kultury i narzeka przy okazji obraża ...Ja ten TV LG 84 UB 980 V oddałem po trzech dniach "cieńki jest" moim zdaniem...

Pokaż mi gdzie narzekam.
Nie obrażam, tylko nazywam rzeczy po imieniu. Zaglądanie ludziom do kieszeni - to jest objaw posiadania kompleksów i prostactwa (wpisujesz się w tę definicję słowami : "Popatrz kol.Misiekk 67 kupił Pałac kultury").
"Ja ten TV LG 84 UB 980 V oddałem po trzech dniach "cieńki jest" moim zdaniem..." możesz uzasadnić ?

brodacz

Active member
Bez reklam
Koledzy skończmy z tym OT bo to portal AV a nie społecznościowy. Co do Lolka zauważyłem jedynie, że więcej wydał na kable do swego sprzętu niż ja na samochód. A narzeka na internet jakby wszyscy mieli taki sam problem. Oczywiście wszystko jest kwestią priorytetów zatem jeśli on woli dobre kable i sprzęt zamiast dobrego internetu to ma do tego prawo. Większość z nas jednak ma inne priorytety i nie narzekamy, że nie stać nas wydać kilka tysięcy zł na okablowanie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
brodacz poluzuj warkoczyki.
Ostatnio ci (specjalnie z małej litery) odpuściłem, ale to jest prostackie zagranie, więc zostaw swoje głupie uwagi dla siebie.
Lolek126 miałem podobny problem, więc kupiłem dom w Warszawie.
Podoba mi się ten LG 84 UB 980 V, ale muszą dorzucić więcej materiałów 4K, żebym go kupił.

To ten model z głośnikami po bokach - dobrze pamiętam ? Wygląda fajnie ale zanim więcej treści w 4k się pojawi to zapewne ten model już zostanie wycofany z produkcji.

Pokaż mi gdzie narzekam.
Nie obrażam, tylko nazywam rzeczy po imieniu. Zaglądanie ludziom do kieszeni - to jest objaw posiadania kompleksów i prostactwa (wpisujesz się w tę definicję słowami : "Popatrz kol.Misiekk 67 kupił Pałac kultury").
"Ja ten TV LG 84 UB 980 V oddałem po trzech dniach "cieńki jest" moim zdaniem..." możesz uzasadnić ?

Dokładnie raczej człowiek na forum powinien unikać pisanie o kasie... generalnie o kasie rozmawia się z mężem z żoną w rodzinie że tak się wyrażę ( chyba że ktoś podniesie człowiekowi ciśnienie) ... a zaglądanie komuś do kieszeni to kwestia wychowania bym powiedział..

Koledzy skończmy z tym OT bo to portal AV a nie społecznościowy. Co do Lolka zauważyłem jedynie, że więcej wydał na kable do swego sprzętu niż ja na samochód. A narzeka na internet jakby wszyscy mieli taki sam problem. Oczywiście wszystko jest kwestią priorytetów zatem jeśli on woli dobre kable i sprzęt zamiast dobrego internetu to ma do tego prawo. Większość z nas jednak ma inne priorytety i nie narzekamy, że nie stać nas wydać kilka tysięcy zł na okablowanie.

I co z tego że wydałem więcej kasy na kable niż Ty na samochód, co to ma jedno wspólnego z drugim... I ku czemu miało to służyć - mam Ci współczuć że masz taki a nie inny samochód czy jakieś rady mam Ci napisać co zrobić żeby kupić lepszy samochód... nie bardzo rozumiem po co pisać takie teksty...
Nie narzekam Kolego - narzekać może ktoś kto nie ma na chleb albo czeka do pierwszego na wypłatę bo dziecku nie ma za co kupić do jedzenia - to jest narzekanie.
ja wypowiedziałem swoje zdanie że jeśli ktoś reklamuje jakiś produkt to w taki sposób niech to robi żeby wszyscy mogli skorzystać i tyle...
Oczywiście wolę dobre kable niż szybki Internet bez dwóch zdań bo filmy kupuje w sklepie a to czego nie kupuje bo uważam że szkoda kasy - oglądam na HBO lub C+... do tego mam poważniejsze priorytety w życiu jak szybki internet.. :)
Jakby to było kilka tys to nie byłoby problemu tu chodzi o 20 tys a zapewnie szerokopasmowego internetu w cywilizowanych Państwach zapewnia miasto, gmina itp.. a nie obywatel musi pokryć inwestycję żeby np. operatorowi opłacało się taką usługę podłączyć do danego gospodarstwa domowego. Bo dla wielu ludzi prędkość powiedzmy 5-10 mbit/s wystarcza.. i w cale nie muszą posiadać kredytu w CHF... tylko mają właśnie inne priorytety.. więc nie zależy im na pociągnięciu światłowodu.. i ja takie osoby rozumiem.

Ostatnia edycja:

ALOJZZZ

New member
Słyszałem o podobnej sytuacji od znajomych. Średniej wielkości miasto, nowo powstające osiedle domków za miastem, jeszcze się rozbudowują, ale światłowodów żaden operator nie zamierza instalować, chyba, że mieszkańcy sami się zrzucą na jego położenie. Koszt 20-30 tys. Nie było wielu chętnych. Cyrk. Inaczej net max kilka mbit/s. W dobie streamingu video w wysokich rozdzielczościach i gier w cyfrowej dystrybucji dostęp do szybkiego internetu będzie potrzeby coraz większej ilości ludzi. I problem będzie narastał, zwłaszcza jeśli się nie mieszka w blokowiskach, gdzie operatorzy chętnie inwestują, a w okolicach "jednorodzinnych" już nie bardzo mają chęć. Dla 10-20 domów kłaść drogich światłowodów.

Ostatnia edycja:
Do góry