LG LM620S Najlepsze Ustawienia obrazu.

dawidw1705

New member
ustawienia obrazu 47LM620

TRYB OBRAZU - Ekspert1:
1)
Podświetlenie: 80
Kontrast: 90
Jasność: 55
Ostrość poz.:50
Ostrość pion.: 50
Kolor: 55
Odcień: 0

2a) KONTROLA ZAAWANSOWANA:
Kontrast dynamiczny:wyl
Super rozdzielczość:wl
Gama kolorów:szeroka
Popr. krawędzi:min
Filtr koloru:wyl
Gamma:2.4

2b) BALANS BIELI
Temp. barw:ciepla
Metoda:2 punkty
Wzór:zewn
Punkty:min- max
Czerwony:0-18
Zielony:0-25
Niebieski:0-20

2c) SYSTEM ZARZĄDZANIA KOLORAMI
Kolor: niebieski-8/-4/1
turkusowy; 3/5/1
purp; -2/0/10
zolty; -5/-1/0
czerw; 5/3/2
Nasycenie:
Odcień:
Oświetlenie:
3) OPCJE OBRAZU:
Redukcja szumu:wyl
Redukcja szumów MPEG:wyl
Poziom czerni:min
Realne kino:wyl
Ochrona oczu:wyl
TruMotion:uzytk 5

2 miesiace grzebalem w ust i takie pozostaly pozdro

dawidw1705

New member
aktualizacja

najwazniejsze jest oczywiscie aktualizowanie oprogramowania ze strony LG; pobierasz plik .zip rozpakowujesz go w np.winRAR i wrzucasz do folderu LG_DTV (na pendrivie robisz taki folder). Bez aktualizacji obraz jest gorszy.

andreas2012

New member
najwazniejsze jest oczywiscie aktualizowanie oprogramowania ze strony LG; pobierasz plik .zip rozpakowujesz go w np.winRAR i wrzucasz do folderu LG_DTV (na pendrivie robisz taki folder). Bez aktualizacji obraz jest gorszy.

moze to ktos potwierdzic bo moge zaktualizowac soft jesli poprawi to jakosc obrazu,
po kilku dniach uzytkowania w niektorych aspektach obraz mnie drazni w 620, brak plynnosci i problem z doborem ustawien ktore daja dobry obraz, to powinno byc przy kazdej opcji a w lg nie ma tego, jestem wymagajacym uzytkownikiem wiec nie sugerujcie sie za bardzo, wkrotce napisze recenzje lm620

leszekol

New member
moge zaktualizowac soft jesli poprawi to jakosc obrazu
Taaa... I zlikwiduje efekt cieplarniany i głód w Afryce. To, że jakiś oszołom napisał to samo w kilku wątkach, nie znaczy że to prawda ;)
problem z doborem ustawien ktore daja dobry obraz, to powinno byc przy kazdej opcji
Czyli co? Wchodzi się w Menu, a tam przy każdej opcji przycisk "Dobre ustawienia"?
Nie ma czegoś takiego jak "dobre ustawienia dla danego modelu". Każdy człowiek ma inne wyobrażenie o "dobroci obrazu" i to co dla jednego jest super, dla innych będzie za mdłe, za intensywne, za zimne, za ciepłe itd. O tym, ze każdy inaczej widzi choćby kolory nawet nie wspominam.
jestem wymagajacym uzytkownikiem wiec nie sugerujcie sie za bardzo
A tego zdania nie rozumiem :)
wkrotce napisze recenzje lm620
Czekamy z niecierpliwością... ;)

Mich4Ł

New member
Witam też stałem się posiadaczem LG serii LM dokładnie modelu 620 S.
Przed aktualizacją oprogramowania TV nie sprawdzałem (wtedy jeszcze nie przyszło mi to do głowy) a po aktualizacji nie mogę ustawić programów z telewizji kablowej tych analogowych i cyfrowych w kolejności takiej jak mi odpowiada. Przykład: Program 1(analogowy) pod 1 ,
Program 2(cyfrowy) pod 2 , niestety mimo zmiany w edycji programów Programu 2 przypisanie mu kanału 2 , zmieniając kanały +<P>- po Programie 1 nie ma Programu 2 .
Czy ktoś z Was szanowni forumowicze orientuje się jak ten problem rozwiązać?
Miałbym jeszcze jedną prośbę którą podczepię pod ten wątek za pozwoleniem. Oglądając filmy na TV z komputera przez LAN (serwer MediaHome4) nie wyświetla napisów nie istnieje ten problem po przegraniu danego filmu z napisami na nośnik USB.
Z góry dzięki wielkie za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
ps. znalazłem wątek odnośnie mojego modelu dlatego powielę pytanie z wątku o serii LM
Czy korzystając z wejścia HDMI TV staje się monitorem dla komputera czy można dzięki temu połączeniu korzystać z zasobów komputera chodzi o odtwarzanie filmów 3d ?

Do góry