LG LM620s - adapter Wi-FI

Rekin175

New member
Witam dziś stałem się posiadaczem LG LM620s , w sklepie zostałem poinformowany iż TV posiada wi-fi jak się okazuje że trzeba dokupić adapter wi-fi do tv , czy możecie polecić jaki najlepiej wybrać adapter wi-fi i aby był w przystępnej cenie , i czy po dodaniu adaptera wi-fi będzie hulać bezproblemowo ?

matek451

New member
Adapter WiFi to koszt ok.150 zł. Ja stosuje tańsze rozwiązanie Wystarczy kupić router za ok 70 zł posiadający funkcję AP Client. Podłączysz go krótkim LAN do TV , a on będzie się łączył z głównym Routerem w domu po WiFI. Rozwiązanie proste i praktyczne ( do AP klienta możesz podłączyć po LAN 4 urządzenia). Ja stosuję WRT-150 firmy 8Level do multiroomu nki i LG BD 660 .

Rekin175

New member
Adapter WiFi to koszt ok.150 zł. Ja stosuje tańsze rozwiązanie Wystarczy kupić router za ok 70 zł posiadający funkcję AP Client. Podłączysz go krótkim LAN do TV , a on będzie się łączył z głównym Routerem w domu po WiFI. Rozwiązanie proste i praktyczne ( do AP klienta możesz podłączyć po LAN 4 urządzenia). Ja stosuję WRT-150 firmy 8Level do multiroomu nki i LG BD 660 .

Dziekuję za podpowiedź ale niestety u mnie kabel wykluczony a więc muszę kupić ten nieszczenny adapter .

matek451

New member
Źle mnie zrozumiałeś. Ten Ap Client stoi przy TV, a kabel może mieć 0,5m. Łączy sie z routerem głównym po WiFi i nie musisz ciągnąć do niego długiego kabla. Router może stać w innym miejscu. Masz jeszcze Lg BD S580 i jego też możesz połączyć z tym AP Client krótkim kablem LAN. W ten sposób tanim kosztem masz internet na dwóch urządzeniach LG. Kolejną zaletą jest to , że nie blokujesz donglem WiFi jednego z USB. Jest to sposób sprawdzony i najtańszy.

Do góry