A ten efekt komety widziales na poprzednich dwoch telewizorach czy tez nie ?
Dzięki. Jednak ty masz 32" a ja chce 55 i boję się że wtedy dużo niedoskonałości wyjdzie.
Jutro jestem umówiony na pokaz modelu 55 w sklepie, więc zobaczę w końcu jak to gra
Moze skoro teraz nie widzisz wcale oznacza ze matryca 120 hz. Ponawiam pytanie. Wie ktos jak sie wchodzi w menu serwisowe w telewizorach LG ?
To że telewizor posiada True Motion, wcale nie musi oznaczać, że ma matrycę 120Hz. True Motion może być równie dobrze na 60Hz matrycy.
Byłem, bawiłem się i odpuszczam. O ile obraz jeszcze bym zaakceptowal to reszta mnie zawiodła. WebOs chodzi wolno tzn przeglądarka, przeglądanie materiału z dysku. Do tego materiał który odtwarzalem zacinal się, wyraźnie klatkowały filmy, które dopiero po jakimś czasie grały płynnie. Tego efektu nie ma na moim 6-cio letnim tv. I to nie było fhd tylko 720p.
Ten sam dysk podpiąłem do panasa TX-55DXU601 i szok. Filmy wczytywały się szybciutko, nie miał problemu z odtwarzaniem. Przeglądarka o niebo szybciej wczytywała te same strony.
Co do samego obrazu to chyba na panasonicu wyglądał lepiej i płynnej mimo że też chyba ma matrycę 50Hz.
Jaki Picture Mastering Index na 6047? raz czytam ze 450 raz ze 900, czy to duza roznica?
Infolinia LG twierdzi że jest w tym modelu 120hz i TruMotion można znaleźć tak :
Uprzejmie informujemy, iż opcję TruMotion moze Pan znaleźć w menu Ustawienia - Obraz - Ustawienia trybu obrazu - Opcje obrazu - TruMotion.
Może ktoś potwierdzić ?