LG czy Toshiba?

tomek24

New member
Witam wszystkich,
ponieważ jestem na etapie kupna drugiego TV 32"chciałbym zapytać jaki telewizor byście polecali czy LG LS570S czy Toshiba RL938? Nie ukrywam, że zależy mi na połączeniu ethernetowym w TV (Toshiba ma dodatkowo WiFi) i oba TV pod tym względem mają złącze ale jak to wygląda w przypadku aplikacji internetowych? Czy mają np. TVN Player? Jak jest z jakością obrazu i dźwięku oraz odtwarzaniem plików z USB?A może wybrać Panasonica TX-L32E5E który na pewno ma aplikacje zbliżone do TV Sony (który obecnie posiadam). Ponieważ wszystkie 3 modele są w bardzo podobnej cenie to nie wiem co wybrać, choć trochę skłaniam się w stronę Toshiby z uwagi na wbudowane WiFi.

Z góry dzięki za pomoc.

tomek24

New member
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? Pomieszczenie małe 3x4m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?Ok. 1,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? Maks.2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Odchylenie jest niewielkie ale jest, choć TV może stać bokiem i wówczas na wprost.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Raczej równolegle do TV
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Mały chyba 20-kilka cali kineskopowy Samsung
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Połączenie z siecią
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Kablówka, DLNA, USB
10.Jakie urządzenia ? Odtwarzacz DVD
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Różnie ale myślę że maks.5
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie wiem
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? W tym wypadku będą to bajki, filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Raczej nie no chyba że liczymy YouTube, Tvn Player itp.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16.Preferencje co do marki ? LG, Toshiba, Panasonic
17.Preferencje co do wielkości ? 32"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? -
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Różnie
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 1600
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie

tomek24

New member
Hmmm. Ja też ale tu już trzeba wyłożyć min. 1900PLN a np. Toshiba to koszt 1450PLN a biorąc pod uwagę że ma być to drugi TV dla córki to zdecydowanie za wysoka cena. Tym samym co wybrać: LG LS570S, Toshiba RL938 czy Panasonic E5E? Tak ogólnie biorąc pod uwagę całokształt.

Krzysiek1024

New member
Wg mnie albo Panas albo LG LS570S+dokupić WiFi. Toshiba ma tylko 50Hz. Choć w sumie Panas ma Backlight Blinking 100 Hz, nie wiem co to znaczy i czy przypadkiem ma normalnie 50Hz. LG ma 200MCI.

enforces

New member
Zdecydowanie LG. Sam posiadam. W dodatku pisałem w sprawie TVN PLayera do supporu LG i otrzymałem info, że ma się pojawić już wkrótce. Więc to dobra wiadomość.

Jak na moje oko LG mają lepszy wygląd i lepsze parametry obrazu. W przypadku tv z 3d to bardzo ładnie konwersja idzie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wystarczy sprawdzić płynność by się przekonać że Panasonic znacznie lepiej obrabia i skaluje obraz.

Do góry