LG czy Samsung ? Do 10tyś.

CanmeQ

New member
Wielkie dzięki za tą wypowiedź, naprawdę sporo się dowiedziałem i chyba coraz bardziej kieruję się w stronę LG. Co do 3D to widzę właśnie, że zdania są podzielone tak jak napisałem przejdę się jakoś do marketów i jakoś to sobie tam porównam :). Te funkcje w Samsungu tak jak napisałeś dobry bajer na tydzień zabawy, tak też myślałem, choć nie miałem przyjemności testować.
To ciekawe z tymi kątami widzenia myślałem, że w tv za takie pieniądze to nie problem, a jednak.
Co do tego Skype to jest dla mnie zupełnie nie potrzebny, przeglądarka www także.
Przejdę się zobaczę oba modele i jak będę miał jakieś wątpliwości to będę pytał, trzeba tylko znaleźć czas ;).

Maurício

New member
Wniosek jest taki, że Raf-Coś tam wraz z Maurício podpadają pod zasadę 'każdy żyd swój towar chwali", taki delikwent to nawet czarno biały TV postawiłby nad Full HD, gdyby sam takowy posiadał.

Haha , chłopaku - ochłoń:)
To jest kolejny temat w którym wychwalasz LG sam takowy posiadając!, wiec skończ tą propagandę.

Bez odbioru.

CanmeQ

New member
Witam zadecydowałem, że będzie to LG.
I mam takie pytanie czy są jakieś zasadnicze różnice między LM760S a LM860V. Postanowiłem kupić LM960V, ale zastanawiam się czy zauważył bym różnicę między 960 a 860 czy 760 ? Wiem, że ten pierwszy ma 1000mhz a te 2 po 800 - wnioskuje z strony LG. Czy to nanoLED jest widoczne ?
A i tv 55cali.

barteknowack

New member
Bez reklam
różnice między LM760S a LM860V

Model 7 posiada procesor jednordzeniowy, modele wyżej są dwurdzeniowe, przekłada się to na szybszą reakcje TV w menu, w Smart TV itp. - coś jak "look and feel" jak to ładnie Apple ujęło, przyjemność użytkowania będzie lepsza.
Drugą różnicą jest układ podnoszenia rozdzielczości, model 7 i niżej mają standardowy, model 8 i 9 posiadają lepszy, co przekłada się na nieco wyższą jakość obróbki obrazu.

Dalszych różnic jako takich nie ma.

NanoLED robiło furorę ostatnio w modelach z 2010 roku. Tegoroczny model posiada tylko 24 strefy podświetlenia (niższe modele mają 16), dodatkowo strefy te nie wygaszają się do końca przez co głębia czerni zdarza się być gorsza niż w modelu niżej. Równomierność podświetlenia z zasady powinna być lepsza jednak to też jakoś nawala.
Do tego dochodzi super extra podbita na cenie.
Jedyną zaletą NANO jest wygląd ekranu, bo nie ma tej czarnej otoczki na obrazie jak to ma miejsce w EDGE.

Obecnie różnica w cenie mdzy modelami 860 i 960 to ok 1200zł, więc można się zastanawiać ale gdy seria wchodziła na rynek, zakup 960 w ogóle nie miał sensu.

A zatem, jeśli masz fundusze, możesz kupować 960 ale jeśli miałbyś dokładać, zaciskać pasa specjalnie na niego, wtedy nie warto. IMO oczywiście :)

barteknowack

New member
Bez reklam
Spoko, niech ci służy, ja tylko dodam sprostowanie, że jednak na Edż ledach także oszczędzili i z 16 stref wygaszania zostało się 12, na co nie zwróciłem uwagi wcześniej .

Do góry