47LW570s
Z tym USB, to sytuacja nie jest jasna. Ja zakupiłem dysk 2,5" USB 3.0, ale dysk ten potrafi również współpracować z kompem, który ma USB 2.0. Jak LG ma USB 2.0, to też będzie pracował z moim dyskiem. O tym, czy LG ma USB 3.0 mógłby powiedzieć ktoś, kto ma dysk USB 3.0 i tylko taki. ( Nie wiem, czy taki dysk się znajdzie, bo najczęściej te z 3.0 potrafią też odgrywać również 2.0 ).
Odtwarzanie filmów mocno skompresowanych może powodować różne zakłócenia w obrazie. Nie zauważyłem błędów w odtwarzaniu obrazu w HD (platforma Polsat), oraz 3D bez kompresji. Może się takowe błędy zdarzają, ale nie jest to jakieś nagminne. Ja tego nie zauważyłem. Fakt, przy całkowicie czarnym ekranie,widać nierównomierne podświetlenie matrycy. Można ten efekt zminimalizować. Ja zostawiłem, bo nie przeszkadza mi zjawisko, które występuje 2-3 sekundy na 1 dzień oglądania. Obraz, za to jest żyleta.
Niestety oglądanie filmów HD z kompa poprzez wifi jest niemożliwe. Obraz się przycina. Jest to chyba wina routera i kompa, które chodzą w standardzie 'g'. Dlatego filmy oglądam za pomocą dysku lub pendriva. Aktualizowanie oprogramowania TV odbywa się u mnie automatycznie. Po procesie mam tylko informację, że zainstalowała się nowa wersja. Jeszcze nie sprawdzałem, co przyniosła ta ostatnia sprzed kilku dni.
Pozdrawiam