Dzięki za podpowiedzi czyszczenie pikseli usunęło cały problem, temat do kasacji pozdrawiam
Dithering, norma na OLED i PDP. Jedne Oledy radzą sobie z tym lepiej inne gorzej.Panowie, mam jeszcze jedno pytanie szukałem na forum ale nie mogłem znaleźć podobnego tematu , chodzi mi o netflix amazon i disney śmiga bez problemu a na netflixsie jest taki śnieg.. ziarno czy to normalne waszym zdaniem ?
Dzięki, nie mogłem tego ogarnąć ze jedne filmy dobrze wyglądają na innych jest ziarno myślałem że mam coś nie tak ustawioneMisja Stone nie jest czysta na Netflix.
Inaczej wygląda np. Tyler Rake 2.
To jednak zależy również od filmu , większość śmiga dobrze ale są pojedyncze z ziarnem z ale to chyba problem samego serwisu niż telewizoraDziwna sprawa.
U mnie na Netflix - igła. Na Amazon też.
Na LG jak sprawdzaliśmy też igła.
Z setek dostarczonych - nikt nie zgłaszał problemów
Faktycznie dziwna sprawa.
Najlepiej podłącz u sąsiada Twój OLED lub u rodziców i sprawdź - będziesz mieć pewność w czym może się czaić problem
Pierwsza scena Cassino RoyaleCzyli co, jednak na jednym filmie jest ziarno, na innym nie?
Pisałeś, że na innych serwisach jest ok, a na Netflixie nie, to nie sprawdzałeś na innych filmach Netflixa przed wrzuceniem posta, żeby się przekonać, czy nie jest to zamierzony zamysł reżysera?
Masakra
Akurat Misja Stone jest IDENTYCZNA na Netflixie i na pliku żródłowym, tu i tu jest specyficzne ziarno, taka wizja reżyserska.
Nie ma to nic wspólnego z TV, tak samo jest na Oledzie czy Led, inne pozycje wyglądają świetnie.
A który to plik źródłowy ?Akurat Misja Stone jest IDENTYCZNA na Netflixie i na pliku żródłowym