witam
czy ktoś mógłby pomóc mi z przeróbką pliku mkv z artefaktami na taki bez artefaków
przeczytałem wątek i widziałem, że generalnie do tego celu polecany jest uncrop ale u mnie na kompie jakoś nie chce to zadziałać, może ktoś poleci jakieś inne niezbyt skomplikowane narzędzie do przeróbki plików z mkv na mkv?
I jeszcze jedno, od niedawna mam dysk zewnętrzny, no i dziele pliki większe niż 4GB na kilka, z reguły 2 lub 3 i jest dziwna sytuacja, bo powiedzmy te 3 pliki ładuje do jednego folderu i LG w tym folderze układa je w jakiejś nielogicznej kolejności, teoretycznie powinny być alfabetycznie ale nie zawsze są; tylko czasami plik powiedzmy nr 2 jest jako pierwszy; myślałem że LG może układa je po dacie np. utworzenia ale nie; czy ktoś może zna rozwiązanie tego problemu; nie jest to może jakiś duży problem ale ma wpływ na płynne oglądanie danego filmu, bo jakby było tak jak trzeba to dwójka leciałaby automatycznie po pierwszej części a tak jak pierwsza część jest druga na liście to po odtworzeniu pierwszej player się zatrzymuje (i trzeba ręcznie odpalać dalszą cześć filmu) albo jak jest więcej plików w folderze to zaczyna się odtwarzać następny film