Witam.
Może ja też podzielę cię informacjami na temat tego odtwarzacza.
Zakupiłem go stosunkowo niedawno. Obraz jest świetny. Napisy w formacie txt nie zawsze działają jednak wystarczy zmienić na srt i jest ok.
Filmy mkv z dysków przenośnych i tutaj jest lekki problem.
Jak dotąd przetestowałem trzy dyski:
1.3,5" WD elements 1,5 TB i tutaj jest wszystko ok obejrzałem kilka filmów od początku do końca bez żadnych problemów.
2. 3,5" SAMSUNG G3 STATION 1 TB i tutaj jest lekki problem, podczas oglądania filmów mam zwiechę całego odtwarzacza, po prostu mi się wyłącza po jakiś 50 minutach, restart odtwarzacza i można dalej oglądać film. Na trzech filmach to samo tylko inny jest czas wyłączenia, raz miałem około 50-tej minuty a innym razem była t około 70 minuta. Nie wiem czym to jest spowodowane, mogę się tylko domyślać iż chodzi tutaj o opcję uśpienia tych dysków. Od czasu do czasu jak miałem podpięty pod komputer dysk mi się jakby włączał, słychać jakby się uruchamiał, na komputerze przez chwilę mam przestój natomiast jak dysk jest podpięty pod odtwarzacz pewnie wyłącza go. Trochę to dziwne bo przecież film jest odtwarzany i dysk pracuje.
Z tego powodu nie polecam tego dysku do tego odtwarzacza.
Mam również dysk 1,5 TB ten sam jednak jeszcze nie sprawdzałem ale pewnie efekt będzie podobny.
3.Dysk 2,5 cala z zasilaniem USB PQI na razie filmy odtwarza ale włączałem tylko divixy i działają.
Dodam może jeszcze jedną rzecz wcześniej ktoś już o tym pisał iż nie działają pliki mkv zrobione w MKVmerge w wyższych wersjach u mnie to wersja 4.4. Potwierdzam musiałem ponad połowę filmów przerabiać powtórnie i tutaj wystarczyło zaznaczyć w extra options: compression none i wszystko teraz śmiga aż miło.