Tv najczęściej oglądam jakieś 10°-20° z boku, jeśli chodzi o soundbar to nie korzystam, mam amplituner i głośniki 5.1. Celowo pisałem, że tv to głównie seriale, bajki (minimini), sport, jeśli chodzi o filmy to oglądam na projektorze (Sony HH 65). Mimo , że filmy oglądam na projektorze, chciałbym wybrać tv, który daje ładniejszy obraz, strasznie się męcze w codziennym użytkowaniu swojego obecnego (clouding, banding). Niestety przez to forum człowiek wie co to jest

. Zauważyłem to na swoim obecnym tv od samego początku, pisałem do producenta, na co on wysłał mi zdjęcie z zapytaniem czy po wyświetlaniu go widać te przypadłości, śmiech na sali, odpisałem, że tv jest do wyświetlania ruchomych obrazów, a nie statecznych, po czym dostałem odp, że to jest wadą technologii nie tv. Niestety kupiłem w sklepie na miejscu i nie mogłem oddać (wymienić). Dlatego teraz chciałbym kupić w miarę budżetu najlepszy jaki się da, generujacy najładniejszy obraz, głównie podczas meczy, bo nie ma co się oszukiwać, że na bajkach obraz cukierkowy będzie zawsze.