LG 55UF7707, a obsługa dekodera CP pilotem Magic Motion

FRIX1988

New member
Witajcie,
Nabyłem powyższy telewizor marki LG i chciałbym za pomocą jego pilota obsługiwać Dekoder Cyfrowego Polsatu PVR HD 7000. Z Set up box wybieram "Cyfrowy Polsat" jednak żaden z ośmiu pilotów do wyboru nie reaguje, stąd moje pytanie - czy da się to jakoś zrobić czy zwyczajnie tego dekodera ten pilot nie obsługuje?
Gorąco pozdrawiam.

WPPP

Member
Witaj,

Nie wiem czy czytałeś mój wpis z soboty w temacie "Przegląd linii telewizorów 2015 firmy LG-> pełny opis specyfikacji telewizorów OLED , UHD , FHD"?
Otóż, ja także kupiłem TV, jak w tytule, i wszystko jest w nim ok za wyjątkiem bardzo mocno zadziwiającego zjawiska powidoków. O co chodzi, to opisałem to we wspomnianym teksie.
Czy mógłbyś sprawdzić w swoim TV czy jest w nim owe zjawisko? Za chwilę wstawię zdjęcie (tam, gdzie o tym napisałem) ukazujące moje słowa. Aczkolwiek na zdjęciach nie widać tego tak dobrze, jak w rzeczywistości (co chyba nawet można technicznie uzasadnić dlaczego tak jest).

A co do Twojego pytania, to ja zamierzam używać w tym TV moduł cam i nawet sobie nie wyobrażać inaczej (na razie TV stoi w pokoju do remontu). W końcu m.in. po to kupuję TV z webOSem, żeby korzystać ze wszystkich jego możliwości, funkcjonalności, dobrego już hardware (od tego roku) oraz wrażeń graficznych TV.
Ale zapoznając się z webOSem też wszedłem na opcję "set up bo" i u mnie tak samo nie zadziałało to z konfiguracją z dekoderem Cyfrowego Polsatu (HD 6000). Jak 2 lata temu próbowałem to samo zrobić w TV LA740 z dekoderem Sagemcom od CP, to też nie zadziałało, czyli raczej, moim skromnym zdaniem. nie powinieneś mieć za dużej nadziei, że będziesz miał to uruchomione.

Bratm

New member
Witam,

Czy pojawiły się jakieś nowe informacje w temacie sterowania dekoderami za pomocą pilota magic?
Mam ten sam problem a wsparcie LG, do którego zwróciłem się o pomoc okazało się dużym rozczarowaniem :???:

Do góry