LG 55UC970V warto czy coś innego?

SJa08

New member
Witam, posiada ktoś ten telewizorek? Szukałem coś do 7000zł i z Samsunga najlepiej ale żeby był zakrzywiony, 4k i z 3D to mam za mało i trafiłem na ten model, chyba ma wszystko ale nie znalazłem za wiele o nim w necie.
Pomożecie mi jakoś w tm wyborze?
Chciałbym mieć:
-net po kablu wifi
-3D dla dzieci
-max 55cali LED zakrzywione, mniej też nie no chyba że coś fajnego
-no i to 4K, no chyba że nie warto jeszcze i zmienić tv znowu za 3-4 lata.

200473

New member
Witam, mam ten Tv od tygodnia. Otrzymałem go po wymianie za odbiornik 55LA965V. Niestety w poprzednim uszkodzona była matryca. LG wykazało się pełnym profesjonalizmem i w zamian zaproponowało mi odbiornik 55UC970V. Po tygodniu użytkowania mogę powiedzieć,że jakość obrazu 2D w obu modelach jest na tym samym poziomie. Jednak są różnice jeżeli chodzi o 3D oraz działaniach funkcji upłynniania ruchu. W modelu 55LA965V po załączeniu funkcji pojawiały się tzw. duszki czyli było widać jakby 3 postacie. W modelu 55UC970V tego nie ma. Obraz idealny. Podobna sytuacja ma się jeżeli chodzi o 3D. Bez porównania wygrywa model z 2014 roku. I najważniejsza rzecz. Odbiornik z 2014 roku ma HDMI 2.0 oraz obsługuje kanały nadawane w UHD z satelity podobnie jak to do niedawna wykonywały tylko odbiorniki samsunga. Polecam ten TV. Jeżeli ktoś posiada ustawienia obrazu dla tego TV, a może ktoś wykonywał jego profesjonalną kalibracje bardzo proszę o podanie swoich ustawień. W tej chwili mam ustawienia wzorowane na odbiorniku 55LA965V i mi się wydają optymalne. Ale czekam na propozycje.

Ostatnia edycja:

kjkaczm

New member
witam, kupiłem ten TV żonie pod choinkę (sobie tez trochę) i oboje jesteśmy zachwyceni jakością obrazu; nasz poprzedni TV Pioneer Kuro 5090H przeniósł się do sypialni - mieliśmy więc z czym porównać;
jest tylko jeden mankament nowego LG - jak to w każdym LED TV - czerń i kontrast pogarsza sie przy zwiększeniu kąta patrzenia, ale na wprost jest OK;
też zmieniłem ustawienia firmowe obrazu, spróbuję je spisać i wkrótce podać

Do góry