LG 55LB700V czy Samsung UE55H6400

KOMODO

New member
Witam,

Przepraszam że nie zdążyłem się przywitać w odpowiednim dziale, ale piszę pod presją czasu ze względu na "promocję" w sklepie nie dla idiotów :)

Przeprowadzam się z Żoną na swoje i na święta chcieliśmy sobie kupić TV. Liczyłem na jakieś mega świąteczne okazje ale póki co nic wielkiego nie było.
Podkreślmy że budżet to 3 000zł z ewentualnym małym haczykiem.
Stanęło że polujemy na 55 cali i 3D
Czytałem szukałem porównywałem i modelem na jaki poluje to Samsung UE55H6400 gdyż ma świetne opinie, ale niestety nie ma go już w sklepach stacjonarnych a w wysyłkowych ten haczyk jest niestety troszkę za duży i zaczynam wątpić czy w najbliższym czasie na ten model będzie jakaś obniżka.
Dzisiaj w TV zobaczyłem 15% obniżkę w MM i zacząłem sprawdzać co tam mają.
Dzięki tej obniżce mógłbym zakupić LG 55LB700V (wyjdzie 3 058zł)
Testów na necie znaleźć nie mogę, jedynie krótkie opinie (w większości pozytywne) ale jakby to dla mnie za mało jak anonim w sklepie gdzie kupił piszę że "TV ŁADNY POLECAM".
Bardzo Was proszę o poradę, czy brać tego LG (promocja tylko do jutra) czy jednak czekać i liczyć na obniżkę Samsunga? (z drugiej strony mogę tak czekać i czekać i nie doczekać) Dlatego proszę o szczere opinie czy warto "rezygnować" ze sprawdzonego Samsunga na rzecz LG.
Celowałem w aktywne 3D to mnie jedynie martwi w tym LG ale może mnie jakoś naprostujecie.

Pozdrawiam i będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

racuh

Banned
Do tej ceny z 55" nic specjalnego nie znajdziesz zwłaszcza z 3D, producenci już odchodzą od tego gadżetu bo się nie sprawdziło.
Lepiej wziąć coś lepszego w mniejszym rozmiarze np Sony 50W809C
Albo Panasonic 50CX680E (bez 3D)
Z LG to tylko model 55LF652V

KOMODO

New member
Czyli jednym słowem, podany przeze mnie model LG mam sobie odpuścić tak?
Przytaczany przez Was model 652v jest w tej samej cenie co Samsung UE55H6400 więc raczej nie zastanawiałbym się którego wziąć, ale zawsze to podaliście kolejny produkt na który mogę "polować" chociaż chciałbym już w końcu zakupić.

Co do "gadżetu" to nie ma sensu się rozpisywać czy się przyjęło czy nie, zależy od człowieka. Równie dobrze można powiedzieć że nie ma sensu teraz kupowanie 4K, dlatego po prostu wybierajmy z tego co jest z tym co chcemy a przecie są i tańsze 55 cale posiadające 3D więc chyba i tak "najniższej" półki nie wypisałem:)

Jeżeli ktoś jeszcze chciałby się wypowiedzieć bardzo proszę, promocja 15% trwa do końca dzisiejszego dnia i póki co koledzy mnie od niej oddalają a nie chciałbym mieć później pretensji do siebie typu a trzeba było kupić :)

KOMODO

New member
Koledzy, dziękuje za odpowiedzi. To może powtórzę i jeszcze raz sprecyzuje, Samsunga UE55H6400 nie ma w sklepach stacjonarnych, tak więc nie ma możliwości jego porównywania do jakiegokolwiek tv ale testów,opinii, rankingów na necie jest wystarczająco na jego temat by jednak uwierzyć że to dobry tv.
Na temat przytoczonego przeze mnie LG 55LB700V nie ma prawie nic, stąd ten temat.
Z Waszych wypowiedzi które hmm no może nie opiniowały tego TV tylko wskazywaliście na inny model LG ale ten 652v nie jest póki co nigdzie na promocji a standardowo kosztuje tylko co Samsung.
Zostało już mało czasu na zakup a ja nadal nie mam jakiegoś 100% przekonania czy jednak nie brać a może jednak brać?:)

Jeszcze tak zapytam, pisząc że mam odpuścić LB700V na rzecz LF652V, w czym ten drugi jest tak znacznie lepszy? Czytając specyfikację techniczną w zasadzie różni ich głównie odświeżanie i liczba pewnych złączy.

Peresik

New member
Komodo hmm po pierwsze 652v jest z (jeszcze) tego roku natomiast 700 z 14, i to już powinno wystarczyć, ale dodam że ten nowszy ma weebos 2.0 a ten drugi 1.0 z upgradem do 1.5, a co za tym idzie cały smart jest zdecydowanie szybszy i lepszy :) jeśli TV z 2014 roku to tylko h6400 ale jak piszesz w mm i Saturnie się skończyły choć pod koniec listopada były jeszcze zresztą w RTV euro również. Jeśli nie masz okazji porównać jedź do mm i zobacz 652v czy ci pasuje. Tylko on ma IPS dla jednych to plus dla innych minus. A co do braku promocji to on jest i tak bardzo tani względem innych.

KOMODO

New member
Presik, dziękuje za cenne rady. Z tamtego LG co podałem zrezygnowałem. Ten który podaliście tutaj rzeczywiście opinie na internecie ma dobre, jest ich znacznie więcej i TV mogłem nawet na żywo w EuroAGD obejrzeć i zrobił dobre wrażenie.
Także na chwilę obecną dzięki Wam mam już 2 modele (LG 55 652v) oraz (Samsung UE55H6400) na które będę polował. Jeżeli jeszcze coś w tej cenie i o tych rozmiarach z 3D znacie proszę o podanie bo nigdy nie wiadomo w jakim sklepie promocję rzucą:)

Peresik

New member
W tej cenie to raczej tylko te dwa, bo Philips i Sony raz że droższe a dwa że android:) , szukaj promocji w TV widziałem że Saturn do końca roku ma 15% zniżki na TV ale pewnie nie na wszystkie. Jeśli chcesz online kupić to polecam oficjalny sklep allegro, sam nie kupuje online ale jakimś cudem tego LG kupiłem online i jestem zadowolony i masz 30dni na zwrot plus niską cena i dostawa na drugi dzień.

KOMODO

New member
O Philipsach się naczytałem że mają kiepskie softy, bardzo wolno chodzą i mają problemy z niektórymi formatami plików.
Przez chwilę wpadłem w euforię, bo zajrzałem na Saturna jak zasugerowałeś zniżki 15%, owszem zniżki są, o dziwo nawet na ten TV cena 3059zl! klikam już dodaj do koszyka z przekonaniem biorę a tu co....odbiór TYLKO osobisty i to w Szczecinie :( nigdzie indziej w polsce go nie mają. Jutro tam zadzwonię ale na pewno nie będzie możliwości wysyłki :( A ja nie będę gnać 650km do szczecina po TV :/
Na allegro jest tylko 1 sprzedawca co sprzedaje te TV i cena prawie 3300zł a żona dała ultimatum że kupujemy do 3 tys z ewentualnym małym haczykiem:p (przy przeprowadzce mamy na co pieniądze wydawać więc też nie chcę przesadzać)

willis81

New member
ja mam ue48h4600 - polecam, jednak 55 cale jak dobrze pamiętam miały inną matrycę niż w 40/48/50 cali, więc koniecznie musisz znaleźć tą 55 do porównania, bo możesz się przejachać porównując z innym rozmiarem
ja porównywałem z tym LG i po 5 minutach zrezygnowałem z tego LG

Peresik

New member
O matko to niezłe jaja, widać koncowka a szkoda. Mi LG się podoba, ale każdy ma inny gust, h6400 też polecam, ale jednak IPS to IPS . Może poczekaj do nowego roku, będą wyprzedaże czy coś.

KOMODO

New member
Dokładnie każdy ma inny gust, ale czasem też trzeba przyznać że coś jest po prostu dobre mimo iż się np pewnej marki nie lubi.
Presik czy wiesz może gdzie można dokupić ten Magic Pilot do tego TV ? Bo na allegro nie ma (albo nie jest wypisywany w opisach) a w zestawach nie dodają dziady. Mam możliwość kupna tego TV od pewnej osoby która go używała 2 miesiące (zostają 22 miesiące gwarancji) za dobre pieniądze tylko no nie ma tego pilota. Czy tym "normalnym" również obsłużymy wszystkie funkcje ?

bzyq

Member
Zwykłym pilotem też obsłużysz wszystkie funkcje tylko pilot magic jest po prostu dużo wygodniejszy i ma dodatkowe funkcje np.: wyszukiwanie głosowe. Ewentualnie zostaje apka na smartphona

Peresik

New member
W euro był jak patrzylem miesiąc temu za trochę ponad stowe. Ją osobiście nie potrzebuje, daje radę wszystko z pilota normalnego, można też obsługiwać telefonem czy tabletem, są aplikacje od LG działa jak magic pilot, nawet się sprawdza. Zresztą jest Wi-Fi direct czy mirracast do obsługi. Jak dla mnie to duperelek tylko.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
A dla mnie nie.
Miracast korzystam często , nawet jak idę do znajomych i chcę im pokazać film. Obsługę masz też z poziomu smartfona.

Do góry