LG 55C45LA 55 - nieostry obraz

Indexinfo

New member
Cześć,

Dzisiaj podłączyłem telewizor. Obraz w 4K z nc+ jest mniej ostry niż FULL HD na mojej poprzedniej 42" plazmie Panasonica. Zmniejszenie wygładzania spowodowało, że wygląda jeszcze gorzej.

Widziałem sporo telewizorów OLED w sklepach i uważam, że mój ma gorszy obraz.

Mam wykupioną kalibrację, ale nie jestem przekonany czy ona w tym przypadku pomoże. Raczej nie zmienia parametrów, które mają wpływ na ostrość obrazu.

Indexinfo

New member
Obraz statyczny np. twarz z bliska wygląda lepiej. Szeroki kadr z np. poruszającymi się sportowcami prezentuje się gorzej. Obejrzę jeszcze obraz z innego źródła na moim telewizorze i fragment jakiejś imprezy sportowej w sklepie.

Indexinfo

New member
Kalibracja niczego w tej kwestii nie zmieniła. Eksperymentowałem z różnymi ustawieniami i chyba jest trochę lepiej, ale nadal obraz o niższej rozdzielczości lepiej się prezentował na 42" plazmie Full HD marki Panasonic.

Poprosiłem niedawno w jednym ze sklepów o włączenie na 55" G45 kanału z wiadomościami. Gorszej jakości materiał wyglądał podobnie jak na moim C45.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
No wiesz jak zalejesz "inną" benzynę też auto nie pojedzie.
Każdy wysokiej klasy telewizor aby pokazać swoje natywne możliwości wymaga dobrego sygnału.

Andrewarm

Member
Miałem to samo na lg c3. U mnie nc+, netflix , a nawet filmy z usb wyglądały słabo. Brak ostrości, wyprane kolory. Myślałem że w c4 już to ogarnęli.
Po eksperymentach zakupowych tzn LG C3 i Samsung s90c kupiłem LG oled c2 i jest dużo lepiej . Moja żona też była w szoku, przecież to super zaje. najnowsze telewizory z HDR itp . Jak to możliwe że odbierają gorzej ? Nie wiem. Wiem jedno mój stary oled odbierał najlepiej a miał tylko FHD. W pewnych sytuacjach LGC2 pokazuje pazur ale ogólnie stary oled był bardziej wszechstronny. Zastanawia mnie tylko czy LG C1 nie był by jeszcze lepszym wyborem od C2. Mam wrażenie że w nowych tv obraz jest za bardzo przetworzony, sztuczny , a LGC3 to już całkowita porażka.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Mam inne doświadczenia, Wszyscy którzy kupili bez wyjątku, są zadowoleni.
Jesteś jedyny w tej opinii.
Weź pod pachę , idź do sąsiada - podłącz z jego sygnału i będziesz miał ostateczną odpowiedź.

Do góry