Witajcie,
przymierzam się do zmiany wysłużonego Soniaka na jakiś nowy TV. Ostatnio widziałem u znajomego telewizor Lg z magic remote i musze powiedziec, ze ten pilot to świetna sprawa, dlatego dla siebie planuje kupić też z obsługą tego dodatku. Z tego co popytałem w sklepeach to praktycznie tylko LG oferuje takie piloty, więc wybór jest raczej bardzo zawężony. Niestety Panowie w sklepie niepotrafili podać mi chociarz kilku modeli które mają w zestawie/obsługują ten pilot. We wszystkich trzech największych elektromarketach mieli tylko po jednym modelu z nim każy z matrycą 50mhz....
Dodatkowo nikt potrafił mi powiedzieć jakie dokłądnie modele obsługują ten pilot. Jeden Pan powiedział, że model 55uh6507 go obsługuje, a na stronie producenta sprawdziłem ze jenak nie, kto ma racje?
Podsumowując szukam TV najlepiej 55 cali UHD z dobrym smartem. Pilot z żyroskopem będzie bardzo dużym plusem danego modelu, ale jeżeli są modele innych marek bez tego gadzetu, ale znacznie lepsze to niebęde sie co do tego upierał. Raczej niechciał bym Panasonica (dużo złych opini) Budżet 3000zł.
Czy znajdę gdzieś listę wszystkich modeli ciągle dostępne w sprzedaży obsługujących Magic Remote?
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 3-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? również bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wszystko jedno
6. Jak słońce świeci w pokoju? z lewej strony, okna pół metra od TV
7. Jaki masz obecnie telewizor? 10 letni Sony 42 cali
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? płynne smarta tv, najlepije wbudowane WIFI, magic remote ale niemusi byc w zestawie
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? dekoder nc+
10 .Jakie urządzenia ? laptop do ogłądania filmów i żadko do programów Autodesku
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 4-6
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? 55"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? zamulający system i długa zmiana programu
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? po równo
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3000zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? bardzo żadko (5-10 lat)
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? tak
przymierzam się do zmiany wysłużonego Soniaka na jakiś nowy TV. Ostatnio widziałem u znajomego telewizor Lg z magic remote i musze powiedziec, ze ten pilot to świetna sprawa, dlatego dla siebie planuje kupić też z obsługą tego dodatku. Z tego co popytałem w sklepeach to praktycznie tylko LG oferuje takie piloty, więc wybór jest raczej bardzo zawężony. Niestety Panowie w sklepie niepotrafili podać mi chociarz kilku modeli które mają w zestawie/obsługują ten pilot. We wszystkich trzech największych elektromarketach mieli tylko po jednym modelu z nim każy z matrycą 50mhz....
Dodatkowo nikt potrafił mi powiedzieć jakie dokłądnie modele obsługują ten pilot. Jeden Pan powiedział, że model 55uh6507 go obsługuje, a na stronie producenta sprawdziłem ze jenak nie, kto ma racje?
Podsumowując szukam TV najlepiej 55 cali UHD z dobrym smartem. Pilot z żyroskopem będzie bardzo dużym plusem danego modelu, ale jeżeli są modele innych marek bez tego gadzetu, ale znacznie lepsze to niebęde sie co do tego upierał. Raczej niechciał bym Panasonica (dużo złych opini) Budżet 3000zł.
Czy znajdę gdzieś listę wszystkich modeli ciągle dostępne w sprzedaży obsługujących Magic Remote?
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 3-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? również bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wszystko jedno
6. Jak słońce świeci w pokoju? z lewej strony, okna pół metra od TV
7. Jaki masz obecnie telewizor? 10 letni Sony 42 cali
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? płynne smarta tv, najlepije wbudowane WIFI, magic remote ale niemusi byc w zestawie
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? dekoder nc+
10 .Jakie urządzenia ? laptop do ogłądania filmów i żadko do programów Autodesku
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 4-6
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? 55"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? zamulający system i długa zmiana programu
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? po równo
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3000zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? bardzo żadko (5-10 lat)
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? tak