Menu serwisowe
Witam szystkich
[Jak dostać się do menu serwisowego LG]
Poczytałem trochę forum i widziałem problemy tych z nowszymi softami tv gdzie nie można za pomocą klawiszy ok lub menu wejść do meni serwisu. Ale jest też rozwiązanie tego problemu
Przedstawiony sposób działa z nowszymi softami. Ja mam LG 50PS3000 ver. 3.40.0
w nowszych też będzie działało a także nawet w innych modelach nie powinno być problemu
Potrzebny potrzebny będzie:
1.Pilot serwisowy lub :kom: Nokia z Symbian v.3 z portem IrDa (tzw podczerwień) [Ja używałem N95]
2 Dostęp do internetu i to wszystko
Najpierw pobierzcie ten załącznik
Pobrany program instalujemy na telefonie. Po czym uruchamiamy go. [Spokojnie nie ma żadnych wirusów chcę wam pomóc a nie zaszkodzić
)
Po uruchomieniu szukamy ikonki TV wchodzimy szukamy LG a następnie szukamy
IN-START Service +EZ... I wybieramy ten Model. Jakby nie było tego modelu to trzeba wziąść odswież które znajduje się na samej górze i telefon będzie wymagał połączenia z internetem oczywiście zgadzamu się (kto ma na kartę to pobierze max 50gr) Po podłączeniu powinna nam się załadować nowa większa lista modeli i powinien tam znajdować się ten w.w model.
Jak już nam się wszystko załączy włącznie z tym modelem co chcemy to będziemy mieć szare menu z 4 aktywnymi klawiszami będzie tam 1 2 * i #. Jak tak macie tzn wszystko dobrze zrobiliście
Następnie naciskamy opcje (na dole w lewym rogu są) a następnie ustawienia.
Wybieramy Tryb IR (ja mam np Metoda 1 i na tej mi zadziałało jak nie będzie chciało u kogoś z was to zmieńcie na inną metodę bo to są częstotliwości pracy diody)
No i zbliżamy się do Finału
Wyłączamy te wszystkie opcje aby było te początkowe menu programu w telefonie. Powinny być widoczne klawisze 1 i 2. Szukamy portu Irda w telefonie i TV przykładamy telefon tym portem Irda w kierunku portu tv w odległości ok 15cm i naciskamy 2 kilka razy az na TV wyświetli się okienko do wpisania blokady. Pilotem wpisujemy 0000 i jesteśmy w menu serwisowym
Życzę sukcesów myślę że nie będzie więcej pytań i wszystko zrozumiale i jasno wytłumaczyłem:krol: