Na starcie zrób ogląd sytuacji , określ sam siebie a konkretnie to jaki obraz Tobie najbardziej pasuje - masz wybór miedzy dwoma technologiami Led ' Pdp.
Pózniej mozesz już wybrać konkretny model , markę uwzględniając budżet jakim dysponujesz .
Zapomnij o stalych wyplaniach bo to na potege wyolbrzymione cuda na kiju (mam 2 plazy panasonica g30,vt30 i nie mam zadnego stalego wypalenia a naprawde dosyc czesto sa katowane na nich takie programy jak tvn24 'eurosoprt z mocno swiecacym logo - z tad tez dla mnie nie pojete sa te uwagi na temat wypalen itp )
Wez natomiast pod uwage to , ze chwilowe powidoki wystepuja ale tylko w przypadku kilku godzinnego ogladania jednego programu z paskami informacyjnymi typu tvn24 lub mocno siwecace loga innych programow .
Ale nie przejmuj sie tym wcale bo duszki szybciej znikaja niz sie pojawiaja - taka jest prawda .
Wazny jest rowniez aspekt klasy , jakosci tv na ktory sie zdecydujesz .Te modele z nizszej polki maja slabsze zabespieczenia itp , tym samym sa bardziej podatne na pewne defekty .
Jezeli naturalny obraz plazmy bardziej przypadl Ci do gustu niz cukierkowy led , to bezdyskusyjnie wybierz Pdp i nie sluchaj glupot na temat wypalen.
Niektore komentarze co do tych wlasnie wypalen brzmia tak jak by tv plazmowy w 2,3 godziny po odpaleniu na nim tvn24 mial ekspolodowac haha .Smiech normalnie