Tak jak pisałem wcześniej napiszę kilka zdań odnośnie oleda model 930 V w 55 calach oczywiście bo 65 pewnie nikt w RP nie widział w sklepie ...
Będąc na wczasach mój sąsiad w hotelu posiada właśnie taki tv (był posiadaczem plazmy Panasa vt 50) posiada jeszcze Sony W 905 i wspomnianego oleda.
To co napiszę to są jego odczucia względem tego co widzi np. w Sonym lub co widział w plaźmie...
Więc tak jeśli chodzi o kolory to uważa że obraz jest ładniejszy na oledzie od wymienionych tv ( wg użytkownika nic nie dorównuje na chwilę obecną do tego co daje oled pod tym względem), pod względem szybkości Menu i jak ja to mówię bajerów oled spisuje się dobrze ...
I teraz niestety to co nie jest ok.... więc tak po dwóch miesiącach użytkowania wyskoczył 1 piksel, po następnym miesiącu kolejne dwa i od tamtej pory na razie nic nie jest więcej - średnio tv gra około 6-8 godzin dziennie... z odleg. około 4-4,5 m czyli dosyć daleko jak mówi praktycznie nie widać tych pikseli pomimo że są blisko siebie... ale już z około 2 m już są widoczne - a przynajmniej on i jego rodzina to zauważa...
Kolejna sprawa to płynność obrazu i tu mówi że zarówno plazma jak i Soniak lepiej się spisują pod tym względem ( czyli to co ja kiedyś pisałem, tylko ja pisałem że tak mi się wydawało oglądając w sklepie że coś nie jest za dobrze jeśli chodzi o płynność, zresztą to kilka osób o tym pisało na tym forum i nie tylko...) Zapytałem się czy wg niego to jest na zasadzie że ma takie przeczucie ( tak mu się wydaje) czy jest to dla niego odczuwalne - powiedział że wyraźnie jest to odczuwalne dla niego w akcjach bardzo szybkich...
Generalnie jest zadowolony pod warunkiem że kolejne piksele nie wyskoczą... po kilku miesiącach użytkowania nie zauważył że obraz np jest jaśniejszy tak jak to miało miejsce w modelach wcześniejszych.
Raz jeszcze przypomnę to są jego odczucia...