LG 47LW650S dźwięk z wejścia USB na kino domowe

Musialinho

New member
Witam. Posiadam TV LG 47LW650S i mam problem z dźwiękiem z wejścia USB. Mam podłączone kino domowe kablem Euro do TV. Jak włączam na KD opcję TV Sound, to mam dźwięk tylko z kablówki, a chciałbym także z USB. Tutaj moje pytanie, czy dźwięk z USB pójdzie tylko przez kabel optyczny z TV do kina? Jak podłączę dekoder "n" do TV HDMI, a TV do kina optycznym, to czy na kinie będę odbierał sygnał taki sam jak bezpośrednio z dekodera do kina optycznym? Proszę o pomoc. Pozdrawiam ;)

erzlot

New member
Ja tak mam tzn z wy tv digital audio kabel opt. do kina domowego na we digital in. Musisz jeszcze to ustawić w menu audio.

Radoslav

New member
Jak podłączę dekoder "n" do TV HDMI, a TV do kina optycznym, to czy na kinie będę odbierał sygnał taki sam jak bezpośrednio z dekodera do kina optycznym? Proszę o pomoc. Pozdrawiam ;)

Tak, powinno działać. Przy takim podłączeniu wszystkie źródła z audio podłączone do TV (w tym z USB) powinny być przesyłane po optyku na ampli.
Problem z dźwiękiem może się oczywiście pojawić jeśli TV nie obsługuje jakiś codec'ów dźwięku np. DTS (chyba ze twój model ma takowy).

Do góry