LG 47LV570S vs LG 47LW5400 = 3000PLN co dla mnie lepsze?

Status
Zamknięty.

woland1980

New member
Witajcie,

To mój pierwszy post chyba na forum, które czytam od dawna więc chciałem wszystkich przywitać. Mam dylemat, który wygląda następująco. Zastanawiam się nad wyborem LG 47LV570S (3200PLN) lub LG 47LW5400 (2800PLN). Ten drugi ma pasywne 3D

- pokój 16m2
- odległość od TV 2,5m
- okna od strony południowej (dlatego nie plazma)
- źródło tylko TV SAT (oczywiście również HD C+ i Polsat) oraz BluRay Denon Cara;-)
- filmy, seriale, przyroda, bajki, również USB: mkv, mpeg, avi
- 3D sporadycznie, jako bajer

Który z nich mam wybrać, pomijając względy estetyczne (oba różne ale jednakowo mi się podobają).

Dziękuję za odpowiedź (kiki?)

woland1980

New member
LG 50PA6500 vs LG 47LW4500 face2face

Dla potomnych opiszę ciąg dalszy moich dylematów. Budżet pozostał bez zmian czyli ok 2700PLN i pojawił się jeszcze jeden gracz na rynku czyli nowiutka plazma 50PA6500 - full HD. Dzisiaj w MediaExpert pan był na tyle miły, że rozpakował oba z pudełka podłączył obok siebie. gasił zapalił światła (w markecie serio;-) i to pokazało mi, że:
- oba telewizory wyglądają niemal identycznie (taka sama cieniutka matowa estetyczna rama)
- oba czytają wszystkie pliki łącznie z mkv
- oba dają ładny kolorowy soczysty obraz
ale
- plazma ma niestety gorszą biel i gorszy kontrast
- ma refleksy (nie duże, ale zauważalne w porównaniu do LED)

Ponieważ mam jasny pokój i jest to ok 16mKw z dużym południowym oknem wybór padł na mniejszego brata LED 47LW4500. Myślę jednak, że gdybym zakupił plazme też byłbym zadowolony.

1grzecho

Member
czyli zakupiłes 47LW4500? tezjestem zainteresowany tym tv, mozesz napisac wrazenia? mógłbyś wkleić zdjęcia jak sie prezentuje u ciebie?

VIOLATOR74

Member
Bez reklam
Witajcie,

To mój pierwszy post chyba na forum, które czytam od dawna więc chciałem wszystkich przywitać. Mam dylemat, który wygląda następująco. Zastanawiam się nad wyborem LG 47LV570S (3200PLN) lub LG 47LW5400 (2800PLN). Ten drugi ma pasywne 3D

- pokój 16m2
- odległość od TV 2,5m
- okna od strony południowej (dlatego nie plazma)
- źródło tylko TV SAT (oczywiście również HD C+ i Polsat) oraz BluRay Denon Cara;-)
- filmy, seriale, przyroda, bajki, również USB: mkv, mpeg, avi
- 3D sporadycznie, jako bajer

Który z nich mam wybrać, pomijając względy estetyczne (oba różne ale jednakowo mi się podobają).

Dziękuję za odpowiedź (kiki?)
lepiej rozejrzyj sie za nowa seria LG tego typu
LG 37LS570S w niskiej cenie! Telewizor LED LG | OleOle.pl

tyle ze poszukaj model 47 cali,to nowa tegoroczna seria LG :)

woland1980

New member
czyli zakupiłes 47LW4500? tezjestem zainteresowany tym tv, mozesz napisac wrazenia? mógłbyś wkleić zdjęcia jak sie prezentuje u ciebie?

Witaj,

Tak jak pisałem zakupiłem. Miałem faktycznie unikalną wg mnie mozliwośc porównać 2 telewizory na 3 źródłach sygnału i w 2 warunkach oswietleniowych i zwyczajnie nie było sensu mysleć o 3 cale większej plaźmie. Zdjęcia i wrażenia myslę, że najwcześniej w Maju, bo TV zawiśnie w nowym mieszkaniu,które jest w remoncie.

37ls570s ???? hmmm ten mnie ominął poszukam coś o nim więcej;-), ale na pierwszy rzut oka widzę, że to 50hz model;-)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry