kolego nikt nie podejmie za Ciebie decyzji, a już zwłaszcza LCD czy Plazma
1. Wady i zalety obu konstrukcji są ogólnie znane - poczytaj i zdecyduj
2. Wystarczy przejść się do np Mediamarkt i porównać, poprosić o podłączenie różnych źródeł sygnału
3. Piszesz w temacie o PT81 więc nie licz, że ktoś strasznie go tu skrytykuje, ludzie piszą raczej o spostrzeżeniach, uwagach, problemach związanych z tym tv
4. Jeśli chodzi o inne modele o które pytasz możesz porównywać tylko dane techniczne, cenę, reszta wg mnie jest subiektywna, to co jednemu się podoba drugi skrytykuje.
Od siebie polecam LG 42PT81 - niezły obraz - wg mnie lepszy niż na plazmach samsunga z tego samego przedziału cenowego, dodatkowo dysk i usb
piękna sprawa co do wad typu bzyczenie to sorry ale nawet najcichszy komp bzyczy, siedzisz przy nim bliżej i co narzekasz??. Powidoki (duszki) zostają ale tylko przez chwilę - włączysz orbiter i jesteś spokojniejszy. Ogólnie Tv jest wart polecenia, byłem wczoraj w MM i kosztował 4599 w internecie taniej
I jeszcze jedno - wydaje mi się że tak jak komputer teraz tv kupować się będzie na góra 5 lat a za 2-3 będzie to już zabytek - elektronika idzie do przodu i nie powtórzą się już czasy gdy mój stary soniak 25 cali stał w pokoju 11 lat
pozdrawiam hipmen