Witam, Od 4 miesięcy przymierzam się do zakupu TV. Wstępnie upatrzyłem sobie opisywany tutaj LG 42LM660S który zapowiada się znakomicie, a ta cienka ramka - bajer. I tutaj mam pytanie czy istnieje jakaś alternatywa do tego modelu z matową matrycą i taką ramką?
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 4 szerokości, 8 metrów długości
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 3 metrów
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 5
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? obie opcje
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Z lewej strony okno 5m (strona południowa), okno na przeciwko TV 4m (strona wschodnia)
7.Jaki masz obecnie telewizor ? LE32A430T1XXC - brak odbić na matrycy
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? HDMI, USB, DVB-T (MPEG-4) - cyfrowy naziemny, DVB-S - cyfrowy satelitarny,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfrowa tv naziemna, operator N-ka, CP lub inny
10.Jakie urządzenia ? HDMI, USB, Mam dosyć rozbudowaną sieć lan w domu także DLNA (LG ma WIDI bodajże w wersji 2.0 - niestety nie obsługuje 3d - też bajer z którego mogę korzystać. Jak nie będzie to podłączę przec HDMI)
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? max 8
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową, ze względu na chrakterystykę pomieszczenia
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? podstawowe programy - głównie filmy, czasem trochę boksu ;] Jak nie na przeglądarce TV to przez WIDI lub HDMI
14.Czy zamierzasz serfować po internecie? Jeżeli przeglądarka będzie działać prawidłowo to boks online na pewno
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? narazie nie ale kto wie ;]
16.Preferencje co do marki ? Każdy dobry TV najlepiej LG ewentualnie panas Byle tylko obraz i dźwięk były ok
17.Preferencje co do wielkości ? 42 cale
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? na obecnym TV zraziłem się do trzeszczących głośników
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? max 3500 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? pasywne
Dzięki za wszystkie sugestie