Raczej na pewno są to te same matryce różnica będzie w elektronice zastosowanej u obu producentów (jeśli "przeżyjesz" bez tej cieniutkiej ramki

w TV ... wydaje mi się że przez ten praktyczny brak ramki jest tylko więcej możliwości "uszkodzenia" matrycy

) to bierz 620s ... co do różnic oprócz tych co wymieniłeś ... najważniejszą jest "local dimming" tzw. lokalne przyciemnianie matrycy na korzyść Lm660s ... tylko teraz pytanie czy warto do tej funkcji dopłacać skoro praktycznie na wszystkich propozycjach ustawień obrazu do tego modelu na forum ta funkcja jest podawana żeby ją wyłączyć lub ewentualnie ale to rzadko dać na "minimum".
Pozdrawiam
Jeżeli by kogoś interesowały różnice pomiędzy lm660 a lm640s tyle udało się mi ustalić: rozmowa-mailowa pomiędzy mną, a jednym z przedstawicieli sklepu neo24:
Witam,
z racji tego, że wokół całej serii "LM" TV LED firmy LG jest tyle zamieszania ze specyfikacją poszczególnych modeli, że powstają już legendy, a sami sprzedawcy się gubią. Co innego piszą na stronie LG w specyfikacji co innego w supporcie,a co innego na każdej stornie oferującej ww modele. Dlatego mam pytanie czym tak naprawdę rożni się model lM640s od lm660s (620 sobie odpuściłem). Prześledziłem dziesiątki wątków głównie na HDTV i wiem, że na pewno w 640s nie ma Pilota Magic Motion, ramki
TruSlim Frame, ale co prawda dużo cięższą niż w modelu lm620. Wiem, że oba modele mają LED PLUS (16 bloków backligt), WiFi, podobno te same systemy generowanego dźwięku, 100Hz odświeżania(400hz marketingowe wspomaganie MCI) itd. Nie wiem jak z softem na obu modelach, czy z czasem reakcji matrycy. Może dostęp do materiałów LG poprzez neta. Najwidoczniejsza jest różnica pomiędzy 620s, a 660s. Przynajmniej samym podświetleniem LED, dźwiękiem i pewnie obsługiwanymi formatami po USB czy Wifi i
pilotem. Proszę o fachową diagnozę, bo już pół Internetu "pieje" z pracowników Supportu LG (jeden z panów udzielił informacji, że lm620s ma hdmi 1.3V dlatego klatkuje obraz z DVD o wyjściu 1.4V

) albo pracownik Euro.. Lm620s jest gorsze od lm660s bo w lm660 jest konwersja z 2D do 3D zachowując jakość FullHD a w 620s nie

.. ręce opadają.
pozdrawiam
KG
Witam,
Dziękuję za wiadomość.
Wbrew pozorom - różnice pod względem technicznym są niewielkie. Soft obu telewizorów jest taki sam, toteż różnic pomiędzy modelami należy upatrywać w załączonym pilocie Magic Motion (do modelu LM660) oraz wyglądzie zewnętrznym. Model LM660 wyposażony jest w ramkę TrueSlim, która faktycznie jest wyjątkowo cienka i węższa niż w modelu LM640.
W razie pytam, zachęcam do kontaktu.
Pozdrawiam
NEO24
Witam,
Dziękuje za odpowiedź. Tak też myślałem ponieważ nie znalazłem w sieci innych różnic. Dzisiaj znalazłem na francuskiej stronie materiał po konferencji LG, że niby 640s nie ma local dimming, co jest niczym innym jak LED PLUS (LG), gdzie znów wszędzie pisze, że 640s go posiada. Sam Pan widzi, nigdzie nie ma rzetelnych informacji. Szczerze powiem, że dopiero na waszej stronie jest praktycznie cała specyfikacja obu TV. Dlatego znalazłem jedną różnicę, a mianowicie Micro Pixel Control. Czy 640s go posiada?
I jeszcze jedno pytanie. Czy dalej obowiązuje promocja w modelu lm660s Blue-ray za 99 zł ?
pozdrawiam
KG
Witam,
Z posiadanych przeze mnie informacji wynika, że funkcja Micro Pixel Control występuje również w przypadku modelu LM640. Pozwala na lepsze odwzorowanie kolorów i mniejszy pobór prądu. Promocja na blue-ray nadal obowiązuje, tym niemniej - na chwilę obecną wszystkie zapasy promocyjnego urządzenia uległy wyczerpaniu.
Pozdrawiam
NEO24