Witam, to mój pierwszy post.
Ja również zaopatrzyłem się w ten model. Kupiłem w Neonet gdzie otrzymałem w promocji pilot Magic. Zaliczyłem przy tym małą wpadkę. Byłem błędnie przekonany, że czujnik do pilota jest już zabudowany fabrycznie i nawet nie wyjmowałem tego z opakowania w związku z czym miałem niejakie problemy z jego sparowaniem z TV. Nawet facet w sklepie nie wyprowadził mnie z błędu gdzie sprawdzaliśmy i okazało się, że pilot działa jak należy. Sprawdzaliśmy jednak na modelu 47LM765s. Dopiero doradca na lg.com/pl mnie oświecił i wszystko hula jak należy. Wygląd TV jest rewelacyjny - ciniutkie ramki, mała grubość + wieszak slim i naprawdę mamy piękny "mebelek" na ścianie. Jakość obrazu jest - jak dla mnie - rewelacyjna, dźwięk wystarczająco mocny (duża mozliwość regulacji), tryb Dualplay w powiązaniu z XBoxem360 działa wyśmienicie, konwersja 2D do 3D łatwa w obsłudze i naprawdę działa jednak efekt jest słabo widoczny przy np. dużym zbliżeniu obiektów na ekranie (np. twarz aktorów, spikerów itp.) za to ujęcia z dalszej odległości wyglądaja zacnie. Pilot Magic to rewelacyjna sprawa, po wstępnych problemach tradycyjny schowałem juz do szafy. TV jest połączony z siecią przez WiFi (Neo 20 Mb/s) - działa wyśmienicie, w zasadzie wszystkie strony, z których korzystam są w 100% dostępne. Korzystam z usług CP i zastanawiam się czy nie zmienić dekodera HD5000 na moduł CI - wysłałem nawet pytanie do CP (na razie przygotowują ofertę) jednak zastanawiam się, który DVB-T obsługuje ten TV S czy S2? Ma ktoś może pewne informacje w tej sprawie?
Za TV+Magic dałem 2500,99zł+45zł za okulary DualPlay - uważam, że naprawdę było warto.
PS. Właśnie skontaktowałem sie poprzez Chat ze wsparciem LG i otrzymałem wiadomość, że ten model posiada DVB-S2 - i to mnie cieszy