Dziękuje za zainteresowanie i odpowiedź na moje pytaniaWidzę, że już od tygodnia pytasz i nikt się nie kwapi, więc pozwól, że ja odpowiem
Tak, jest coś takiego przy szybkim ruchu piłki (tenisa nie oglądam ) , ale ja się do tego szybko przyzwyczaiłem i przestałem zauważaćjeden z użytkowników bardzo narzekał na "cień" za piłką który się pojawiał lub też za piłką tenisową można to zobaczyć na filmikach na youtube ... czy u Ciebie też coś takiego występuje ?
W moim egzemplarzu nie takich problemów. Sprawdzałem wrzucając z pendriv'a "czarny jpg". Owszem krawędzie są trochę jaśniejsze, ale trzeba się dobrze przyjrzeć. Może po prostu miałem szczęście, może LG robi dobre telewizorypytanie standardowe czy masz jakieś problemy z podświetleniem w tym TV (jaśniejsze rogi Tv) ?
Niewiele wiem o LM660, a nie chcę powielać internetowych opinii "srok, które swój ogon chwalą"czy ten panel jest gorszy czy taki sam jest montowany w modelu LG LM660s ?(masz jakąś wiedzę w tym temacie )
To jest oczywiście bzdura. Pełne podświetlenie ma wyłącznie najdroższy model z tegorocznej serii, czyli LM960 i problem z nim jest taki, że opinie co do tego czy jest lepszy są podzielone. Jedyne co prawdziwe z Twojego posta to to, że jest droższy. Przy 55" to jest kwota rzędu 12.000zł.W LM660 jest zastosowane podświetlenie Full LED (i o tym by świadczyła obecność w menu opcji "miejscowego przyciemniania" ), a w LM620 podświetlenie krawędziowe (dlatego nie ma w opcjach miejscowego przyciemniania, gdyż nie da się tego zrobić w tym rodzaju podświetlenia, no i jest możliwość zaobserwowania jaśniejszych krawędzi ekranu)
Oczywiście Full LED jest lepsze od krawędziowego. I droższe
Witam,
- czy w tym tv można utworzyć jedną listę kanałów z różnych źródeł a mianowicie dvb-t i dvb-s ?
- czy można edytować listy ulubionych kanałów ?
Nie napiszę na 100% bo nie mam satelitarnej, ale skoro w Ustawieniach > Strojenie automatyczne są następujące opcje:czy w tym tv można utworzyć jedną listę kanałów z różnych źródeł a mianowicie dvb-t i dvb-s ?
Chciałbym Was zapytać jakiej aplikacji używacie do połączenia LG 42LM620S z telefonem na androidzie (w moim przypadku będzie to HTC Desire)??
U mnie też występuje efekt smużenia przy dynamicznych scenach. Czy ktoś sprawdzał czy ten efekt występuje przy odtwarzaniu z BR? Ja na razie nie mam takiej możliwości, ale przy podłączeniu Xbox 360 i bardzo dynamicznych akcjach tego nie zauważyłem.Hej,
Od dłuższego czasu śledzę losy serii 42LM a zachęcony promocją w MM zakupiłem wczoraj 42LM620S w cenie 2299 i rozpocząłem testy (TV można oddać w ciągu 14 dni).
Schemat kolorów i ustawień obrazu skonfigurowałem zgodnie z podpowiedziami kolegów z forum.
Póki co nie ściągałem żadnej aktualizacji na TV.
Pierwsze wrażenia, którymi chciałbym się z Wami podzielić :
Oraz SD z kablówki
"Eldżik" dużo gorzej radzi sobie z obrazem z SD niż odstawiony na bok kilkuletni Sharp LC-32A47E-BK, abstrahując od oczywistych kwestii typu większa matryca-gorszy obraz SD, to moim zdaniem z SD w przypadku LG jest bardzo słabo. Jeśli z trybu natywnego rozciągnie się jeszcze obraz na cały ekran to mamy katastrofę;
Obraz cyfrowy
Po zmianie źródła obrazu na to co mamy w powietrzu cyfrowo (ale nie HD) jest nieco lepiej, ale nadal bez rewelacji - porównując do Sony ex730 rodziców to obraz jest zdecydowanie czystszy na Sony;
Dysk USB
Jeszcze w sklepie ten sam dysk ze sprzedawcą podłączaliśmy do różnych telewizorów: 620LMS filmy avi i mkv odtwarzał, Panasonic tx-l42e5e dysku w ogóle nie odczytał tylko wywalił błąd, Toshiba 46tl838 zobaczyła dysk i poprawnie odtworzyła filmy, które sprawdzaliśmy na LG,
Tutaj uwaga : samo nawigowanie po dysku na LG jest bardzo komfortowe, widzimy na ekranie sporo folderów i dosyć długie nazwy plików, ponadto po podswietleniu konkretnego pliku/folderu przewija się nam cała jego nazwa, z plikami tak samo, na toshibie nawigowanie po dysku bylo utrudnione gdyz widac bylo tylko kilka pierwszych liter pliku/folderu - tutaj duzy plus dla LG;
To co mnie zaniepokoiło i o co posiadaczy serii LM chciałem zapytać to odtwarzanie filmów mkv, otóż na moim 620S przy odtwarzaniu takich filmów z dysku USB podłączonego do TV lub z komputera przez HDMI, w dynamicznych scenach kiedy np postac przemieszcza się na jasnym tle na krancach postaci widac efekt jakby 'drgających pikseli", tak jakby lekko mrugający cień na granicy ciemnego poruszajacego sie punktu i jasnego obrazu - czy tez macie taki efekt?
pozdrawiam
Łukasz
Dzięki za info, ale jakoś nie mogę znaleźć tej aplikacji w Sklepie Play i na stronie LG
Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
Ja też przesiadłem się na 42LM620S ze starego kineskopa i moim zdaniem jakość kanałów SD jest lepsza niż na moim starym tv, ale tu ciężko jest porównywać, bo "przy okazji" przesiadłem się też z tv analogowej na cyfrową. Powiem tak: jak przełączam się z kanału HD na SD (np z tvp1hd na wspomniane tvp sport) to widzę od razu różnicę w jakości, no ale to chyba tak powinno być, nie?Ogladalem tego LGka 42LM620s i calkiem mi sie spodobal. Chcialem jeszcze zapytac jak sie oglada kanaly SD na tym Tv? przyjemnie czy razi w oczy pikselami? bo przesiadam sie z kineskopa, tu kazdy kanał mi ladnie odbiera nie ma sie do czego przyczepic, ale kiedy w sklepie ogladalem 42lm620s to podlaczylismy go pod dekoder n'ki i zerknalem na TVP Sport to powiem szczerze ze obraz z mojego kineskopa 29' jest duzo lepszy. Nie wiem, moze mozna to ustawic i uzyskac calkiem ladny obraz. Jak wy to czujecie?
Tak, można nagrywać na dysk twardy (na pendrive nie)Czy ten TV posiada funkcje nagrywania na dysk lub Pendrive?
Odbija. Czy mocno to już kwestia subiektywna. U mnie stoi tyłem do okna i jest ok, ale jakby miał stać bokiem czy przodem to myślę, że to mogłoby przeszkadzać.I jak jest z ta matrycą? rzeczywiście mocno odbija światło? w sklepie wydawala mi sie znośna ale co nieco sie w niej odbijalo w ciemniejszych scenach, a w domu przy oknie moze byc gorzej. jak jest z tym u was?