LG 37LV5500 vs. UE40D5500

devart

New member
Witam,
Proszę Was o porady jaki wybrać model TV LED w cenie ok 2tyś.
Pod uwagę wstępnie biorę trzy modelki:
1.Samsung UE40D5500
2.LG 37LV5500
3.LG 37LV375s

TV głównie będzie odbierał DVB-T + filmy z NAS-a Synology + Laptop,
w przyszłości telewizja N albo inna.

Dziękuję za pomóc!

devart

New member
Od 2 do 3 metrów. Do zawieszenia na wysokość 1,5metra. Okno 5m na wprost ekranu

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
wow, to tak dobrze nie będzie.
Będziesz miał duże odbicia w ekranie. Wiele osób nie wytrzymuje i nawet pół roku nie przyzwyczaili się do takich warunków.
Do takich potrzeb brałbym zdecydowanie Sony 40EX 500

kiswo90

New member
Witam. Mam podobny dylemat jak założyciel tematu, nie wiem co wybrać. W związku z tym mam kilka pytań, mianowicie: jak jest z jakością obrazu tych telewizorków, który z nich może poszczycić się najlepszą ostrością, kolorami, brakiem "prześwietleń" obrazu itp; drugie pytanie dotyczy częstotliwości odświeżania obrazu, z informacji na stronach producentów wynika że mają one po 100Hz (tylko 37LV570S ma 600Hz), jednak z opinii dotyczących samsunga wynika, że jest to zwykłe 50Hz + CMR. No właśnie, i tu rodzi się pytanie, czy lg też stosuje podobny chwyt jak samsung? Kolejne pytanie dotyczy prostoty obsługi, który z tych modeli jest najprzyjemniejszy w obsłudze? Zastanawia mnie również jak jest z wyglądem zewnętrznym tych odbiorników, który jest najładniejszy dla oka, oraz który jest najsolidniej zbudowany? Na koniec prosiłbym o radę, który z nich wybrać. Dodam tylko, że telewizor który wybiorę będzie mi służył głównie do oglądania telewizji analogowej i cyfrowej, filmów z nośników usb bądź z DLNA, gier komputerowych, przeglądania internetu itp. :blagam:

Soryu

New member
Bez reklam
Z tych wymienionych w pierwszym poście to lv5500 ma prawdziwe 100Hz, reszta - 50Hz.
Zwykle jeśli w opisach tv jest, że ma częstotliwość odświeżania (CMR/MCI...) 100Hz, to znaczy, że prawdziwe ma 50Hz, natomiast jeśli nie wspomną o CMR/MCI to może mieć prawdziwe 100Hz (lub więcej, ale nie więcej niż 400Hz).

kiswo90

New member
W pierwszym poście zapomniałem dodać, że prócz dwóch wymienionych w teamacie telewizorów (LG 37LV5500 i Samsung UE40D5500), pod uwagę biorę jeszcze LG 37LV570S (który,wg producenta ma 600Hz). I tych trzech modeli dotyczą moje pytania w poście wyżej.

Do góry