Lg 37ls5600

Meidi

New member
Witam. Od dziś jestem posiadaczką tego telewizora. Czy ktoś ma również i może mi pomóc? chodzi o to, że obraz nie jest taki jaki być powinien przynajmniej tak mi się wydaję. Jakby lekko rozmazany i nie do końca wyraźny. Kompletnie nie wiem co mam zrobić. Pozdrawiam

Kleofas11

Active member
Bez reklam
obraz nie jest taki jaki być powinien przynajmniej tak mi się wydaję.
Jakby lekko rozmazany i nie do końca wyraźny.

Skąd masz sygnał TV ?
Kablówka analogowa ? kablówka cyfrowa ? platforma satelitarna ? naziemna cyfrowa DVB-T ?
Przy analogowej kablówce takie objawy to norma, niestety.
Może antenę trzeba poprawić (przy DVB-T) ?

Warto skalibrować TV (pokombinuj z ustawieniami wszelkich parametrów obrazu), ale pewnie ktoś tu posiada model LS5600 i poda jakie ustawienia zastosował u siebie.

Ostatnia edycja:

Meidi

New member
Jeśli chodzi o odbiór sygnału TV to odbieram przez telewizje cyfrową.
Dekoder i telewizor mam podłączony przez HDMI. Początkowo myślałam, że to jakaś awaria telewizora, ale dzwoniąc do siedziby producenta po kilku pytaniach i testach obrazu przekierowali mnie z tym problemem do swojego operatora, który dostarcza mi sygnał. Troszkę pokombinowaliśmy w ustawieniach dekodera i obraz jest już ciut lepszy więc teraz pewnie trzeba bd pogrzebać w ustawieniach Tv i ustawić dokładne parametry które będą mniej więcej się zgadzały z tymi w ustawieniach dekodera. Ale kompletnie nie wiem jak, że tak powiem mam ciemność przed oczami i zbytnio nie jestem bystrzacha w takich sprawach więc może znajdzie się ktoś kto ma ten sam model Tivika i naprowadzi mnie na właściwe ustawienia.

Meidi

New member
Tzn miałam go niecały miesiąc. I to była wina matrycy. Po prostu trafiłam na telewizor z wadą. I został mi wymieniony w ramach ubezpieczenia telewizor na nowy, także teraz jest ok. Ale mam go od niedawna i nie grzebałam nic w ustawieniach bo obraz jest dobry. A mogłabym prosić o ustawienia i parametry jak masz ustawione w swoim ? bd wdzięczna. Pozdrawiam

Do góry