Jak najbardziej mozna pobierac i testowac na rozne sposoby,ale najlepszym testem jest obejzec tensam material z tego samego zrodla na innym tv i tu prawda wychodzi,niestety na lg czern jest ciemno szara.
Wyobraź sobie, że dzisiaj większość nowych plazm już się nie wypala, bo mają odpowiednie zabezpieczenia, np. w nowych Panasonicach ten mankament został już wyeliminowany. Jeśli w LG nadal to się zdarza to w takim razie dla mnie ten TV odpada, zostaje zdyskwalifikowany. A szkoda, bo chciałem plazmę 32" do oglądania z odległości 3 metrów.Voy napisał:Wypalic sie moze ale nie musi, jak z kazda plazma.
Hardi napisał:Nowe plazmy Panasonica nie wypalaj się ponieważ jest tzw. ruchomy piksel. Obraz przesuwa się o 1 piksel, nie jest to widoczne gołym okiem, a zapobiega wypalaniu się.
Nie słyszałem, ale to może dlatego, że nigdy nie interesowałem się firmą LG, teraz zainteresowałem się bo jako jedna z nielicznych robi plazmy 32". Ale z drugiej strony to chyba nie ma czego żałować bo to chyba jakiś badziew, skoro nadal są duszki i wypalania...bigxlx napisał:Co za rewela, a o orbiterze w LG nie sluszales?
Ale ja piszę o normalnym użytkowaniu, a nie o celowym niszczeniu, bo celowo zepsuć można wszystko.Morfeusz42 napisał:A skąd taka wiedza? możesz coś bliżej napisać, bo na dobrą sprawę każdy TV plazmowy możesz wykończyć (ba, nawet LCD jak się uprzesz to uszkodzisz matrycę wypaleniem stałego powidoku - proces utrwalania dłuższy ale nie niemożliwy!!!).
U teścia stoi 42" LG z przebiegiem 2500h i wypaleń brak. Teść nie należy do osób "świadomych technicznie" a mimo to plazma się trzyma.Piotr_the napisał:Powiem tak nie widziałem jeszcze plazmy, której nie da się wypalić ciężko jest Panasy z seri PY i PX (1 dzień) najłatwiej LG (pare godzin)