LG 32LX2R i LG-32LZ55 Czym sie roznia.

bionix

New member
Wymiary stolika WB842

Witam. Z pierwszym moim postem chcialbym sie przywitac i pozdrowic wszystkich uzytkownikow forum.

Mam male pytanko czym roznia sie te dwa modele LG 32LX2R i LG 32LZ55. Wlasnie moge kupic jeden z tych modeli i na pierwszy rzut oka niczym sie nie roznia oprocz ceny. LX2r drozszy o prawie 1000 zl. TV bede uzywal z konsola xbox divx/dvd i do grania na konsoli xbox 360 oraz do zwyklej telewizji. Odleglosc od TV max 2,5 m. LG to dobry wbor? - heh moze samsung....
Wielkie dzieki za pomoc.

karaznie

New member
Progresywne skanowanie - pytanie laika

bionix napisał:
Mam male pytanko czym roznia sie te dwa modele LG 32LX2R i LG 32LZ55. Wlasnie moge kupic jeden z tych modeli i na pierwszy rzut oka niczym sie nie roznia oprocz ceny. LX2r drozszy o prawie 1000 zl. TV bede uzywal z konsola xbox divx/dvd i do grania na konsoli xbox 360 oraz do zwyklej telewizji.

Na stronach lg możesz sobie porównać oba panele.

korby

bionix

New member
Cyfra +

hmmmm tyle to juz zrobilem niestety nic mi to nie mowi... moze jakas pomoc od bardziej doswiadczonych uzytkownikow? dzieki.

karaznie

New member
żywotność lcd

bionix napisał:
hmmmm tyle to juz zrobilem niestety nic mi to nie mowi... moze jakas pomoc od bardziej doswiadczonych uzytkownikow? dzieki.

Inne panele. LX2 nowszej generacji, LZ starszej. Słabszy kontrast i jasność, brak hdmi, brak PIP w LZ. Nie jestem pewien czy jest "HD Ready".

bionix

New member
Czyli jak kupowac to wersje LX. A jak z tym HD ready, do x360 bedzie ok? Pod tym katem wlasciwie kupuje LCD i chcialbym byc zadowolony....Pozdrawiam.

karaznie

New member
Samsung LE32T51B - gorzej niż myslałem

bionix napisał:
Czyli jak kupowac to wersje LX. A jak z tym HD ready, do x360 bedzie ok? Pod tym katem wlasciwie kupuje LCD i chcialbym byc zadowolony....Pozdrawiam.

Nie mam Xboxa, ale na avforums.com LX jest jednym z najczęsciej wybieranym właśnie do xboxa. Ma dvi i hdmi - można podłączyć dwa cyfrowe wejścia (np. xboxa i DVD). Świetną jakość z komputera, 1:1 pixel mapping itd. Poczytaj avforums.com

korby

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
rzeczywiście dwa wejścia cyfrowe,extra czasy reakcji ,świetne kolory - Lg z ekranu na ekran gra coraz lepiej.
HD ready - to nie wymóg dla xboxa.
32 LX 2 - to dobry wybór dla tych celów.
pozdrawiam

Do góry