Lg 32lk530

Making

New member
Witam.
Zamierzam kupić w/w telewizor. Wiem, w tym przedziale cenowym nie należy spodziewać się cudów jednak przydały by się jakieś opinie na jego temat. Niestety w internecie niczego nie znalazłem poza Ceneo i Skąpcu, jednak opinie z tych serwisów są dla mnie średnio wiarygodne. Być może tu na forum są posiadacze tego TV i podzieliliby się uwagami na jego temat.

dardob

New member
Przyłączam sie do pytania poprzednika. Potrzebuje 32 calowego tv, parametry tego telewizorka wyglądaja obiecująco ale chciałbym wiedzieć jak sprawuje sie w warunkach domowych. Czy ma ktoś porównaniu do modelów wczesniejszych z serii LD?

tdx

New member
Bez reklam
jeden z nielicznych prawdziwych 100hz modeli w niskim przedziale cenowym. Nie szkodzi że LCD a nie LED.
W tych pieniądzach naprawdę wart polecenia

ustawiaczk

New member
Wlasnie mam go od paru dni. To jest moj pierwszy telewizor lcd. Menu jest naprawde intuicyjne i kazdy da sobie rade.Obraz jest naprawde znakomity, ostry kolory naturalne a w wersji hd pierwsz klasa Ma gniazdo usb z ktorego jeszcze nie korzystalem. Korzystam z inteligietnego sensora ktory reaguje na oswietlenie w pomieszczeniu.Ogladalem ostatnio lige mistrzow i te 100 hz.znakomicie dziala zadnych smug wszystko idealnie Jak narazie jestem bardzo zadowolony z tego telewizora. Mysle ze za ta cene jest to znakomity telewizor. Jesli macie jakies pytania to odpowiem(jutro)

Making

New member
Dziękujemy Koledze za podzielenie się z nami opinią na temat tego telewizora. To co by mnie interesowało to może kąty widzenia i jak jest z czernią i bielą oraz czy nic w nim przesadnie głośno nie buczy no i może, czy matryca równomiernie podświetlona? Czy nie ma problemów z reakcją pilota? O i fajnie by było jeśli jest taka możliwość wykonanie zdjęcia pilota, bo w sieci ni jak nie mogę znaleźć. A przy okazji jakby były fotki to również panelu tylnego, widok na złącza. I jeszcze jedno TV nie ma wyłącznika sieciowego na obudowie? Za odpowiedź będę wdzięczny.

ustawiaczk

New member
Witam. Zdięc nie bede robil bo nie mam takich mozliwosci. Pilot wg. mnie jest ok. nie zaduzy nie za maly i czytelny. Kat widzenia wg. instrukcji jest bodajze 170 stopn. ale najlepszy obraz jest jednak na wprost. Patrzac z boku jest ciemniejszi mniej wyrazny.Czerni biel jest wg. mnie bardzo dobra.Nic nie buczyi glos mozna plynnie regulowac pilotem Matryca jest podswietlona rowno. Wylacznik jest na panelu bocznym ale wylancza sie tylko do pozycji czuwania tak jak pilotem. Jedynym mankamentem jest to ze pilot trzeba idealnie nakierowac na czujnik bo inaczej nie zadziala. I jeszcze jeden minus. Wiele funkcji na pilocie nie dziala np. telegazeta lub przewodnik program. ale moze dlatego ze korzystam z dekodera tnk. i tam to wszystko jest. Zlacze usb jest na panelu bocznym po przeciwnej stronie wylacznika To sa moje subiektywne odczucia ale jak narazie nie ma sie do czego doczepic. Jesli jeszcze cos to prosze pytac

R17EN

New member
Mam pytanie. Interesowałby mnie zakup tego telewizora kompletnie do gier na pc. Mój monitor jest zwyczajny nie ma wielu funkcji. Wiem że 100Hz sprawia że obraz jest bardziej płynny. Na moim monitorze jeżeli gram np w Bad Company 2 i mam poniżej 50 klatek na sekundę już zauważam że animacja nie jest płynna. Czy ten telewizor pomoże mi w tym że jeżeli fps spadnie poniżej 50 to nie będę odczuwał tego aż tak bardzo? Kolejne pytanie mam przekłamania obrazu w sensie taka linia u dołu ekranu czasem się pojawia jakby w tej linii obraz był przesunięty. To jest wąska linia i dla niektórych niezauważalna. Przy włączonej synchronizacji pionowej wszystko jest w porządku. Obecnie używam DVI. Czy jak przejdę na TV i HDMI to czy telewizor usunie wady obrazu?

Wosho

New member
Witam,
podzieliłby się ktoś swoimi spostrzeżeniami o telewizorze Lg 32lk530. Przymierzam się do jego kupna, ale wiadomo, zawsze można znaleźć coś lepszego. Najbardziej zależy mi na tym jak na telewizorze wyglądają kanały SD i gry konsol x360 i ps3.

ustawiaczk

New member
Witam,
podzieliłby się ktoś swoimi spostrzeżeniami o telewizorze Lg 32lk530. Przymierzam się do jego kupna, ale wiadomo, zawsze można znaleźć coś lepszego. Najbardziej zależy mi na tym jak na telewizorze wyglądają kanały SD i gry konsol x360 i ps3.
Mam taki telewizor od paru miesiecy i jestem z niego bardzo zadowolony. kanaly sd wygladaja bardzo dobrze a jeszcze lepiej hd{tnk hd} co do konsoli to nie wiem bo nie gram

-=jamiro=-

New member
Witam.
Ja zakupilem tacie model 42lk530 i musze przyznac, ze jakosc wyswietlanego obrazu jest znakomita i porownywalna z modelami ledowymi. Do tego oczywiscie trumotion. Ale nurtuje mnie jedno pytanie. Jak to tata, starszy Pan chcial cos oszczednego. Z poczatku zastanawialismy sie nad modelami ledowymi, ale w tych pieniazkach ciezko bylo wybrac tv o tak dobrych parametrach co powyzszy model z tym, ze zekomy pobor pradu to 200w. a na etykiecie energetycznej naklejonej na przodzie widnialo 135w i tak zapewnial sprzedawca, ze na to warto zwrocic uwage. Wiec mam pytanie, to jaki w koncu jest rzeczywisty pobor pradu w tych modelach ? czy naprawde te modele sa tak pradozerne?

Do góry