Lg 32lk530-dobry wybór do 1400zł?

Witam ma zamiar kupić telewizor lg 32lk530 przeszukałem już kilka telewizorów do 1400zł i ten okazał się mi najlepszy.Ale jest jedna wada-nie obsługuje kodeka dts :x -podobno w większości filmów 720,1080 używany a mi właśnie zależy aby oglądać filmy z pendriva full hd oraz podłączyć do niego konsole czy mimo to opłaca się go kupić(czy jest to duży problem że nie obsługuje kodeka dts,ma ktoś ten telewizor a może jest jeszcze lepszy telewizor do 1400zł?

Pfk

New member
nie jest to duży problem, daj spokój:) Obsługuje DD 5.1, więc oglądaj filmy z dźwiękiem AC3, DD 5.1:) Ściągnij sobie programik do modyfikowania audio i sam pozamieniasz ścieżki dźwiękowe z DTS na AC3:)

Obsługuje DD 5.1, więc oglądaj filmy z dźwiękiem AC3, DD 5.1:) Ściągnij sobie programik do modyfikowania audio i sam pozamieniasz ścieżki dźwiękowe z DTS na AC3:)

Niestety nie znam się na kompletnie na programach do modyfikacji audio.

32 cale z odległości 3m-od telewizora wystarszy bo niestety telewizor większy nie zmieści mi się na szerokość a zależy mi aby oglądać wysokiej rozdzielczości filmy i żeby grało się swobodnie na konsoli

Acha i jeżeli ktoś by miał podobną propozycję telewizora to śmiało piszcie

Ostatnia edycja:
Kurde niestety większego nie zmieszczę,czy to aż taka tragedia że tak daleko siedzę-co na tym tracę?
Acha i jest jeszcze możliwość aby siedział w odległości 1,5m ale to na końcu łóżka oraz musiałbym spoglądać nieco wyżej niż po linii prostej

Wosho

New member
co do odległości to zależy od gustu, jak dla mnie z 2,5 metra 32" jest w sam raz. Jeżeli chodzi o dźwięk w dts to nie ma się czym martwić, kupisz sobie za jakiś czas odtwarzacz dvd z usb i będzie śmigać. Ten LG w tej cenie nie ma konkurencji, a przynajmniej ja nie mogę znaleźć bo sam się przymierzam to wymiany starego tv na nowy i właśnie na tego jestem najbardziej nastawiony.

co do odległości to zależy od gustu, jak dla mnie z 2,5 metra 32" jest w sam raz. Jeżeli chodzi o dźwięk w dts to nie ma się czym martwić, kupisz sobie za jakiś czas odtwarzacz dvd z usb i będzie śmigać. Ten LG w tej cenie nie ma konkurencji, a przynajmniej ja nie mogę znaleźć bo sam się przymierzam to wymiany starego tv na nowy i właśnie na tego jestem najbardziej nastawiony.

No tak tylko że ja by chciał przyoszczędzić na tym odtwarzaczu bo miałbym usb.

Wosho

New member
raczej odtwarzacz multimedialny albo blu-ray, dvd nie będzie odtwarzać mkv hd z dts

Oczywiście, że dobre DVD będzie odtwarzać mkv hd z dts z podłączonego pena, np # Ferguson ARIVA HD Player 150DVD mkv divx # AUDAX (1979595808) - Aukcje internetowe Allegro inna sprawa, że to jest spory wydatek, ale jak się go odłoży w czasie to za 2-3 mc można spokojnie kupować. Nie warto rezygnować z dobrego tv tylko dlatego że czegoś nie odtwarza, od tego jest inny sprzęt. Ceny odtwarzaczy multimedialnych i blu-ray spadają, więc to jest bardziej opłacalny zakup niż dvd.

Zadaj sobie pytanie, czy lepiej kupić dobry 100hz tv, nawet jeżeli nie będzie odtwarzał wszystkich formatów, czy kupić wszystko odtwarzający tv z 50hz i słabymi parametrami. Kupując tani sprzęt trzeba iść na kompromisy, bo za małe pieniądze wszystkiego się nie dostanie.
pzdr

tdx

New member
Bez reklam
Jest to HD Player z DVD a nie DVD które odtwarza HD, żaden producent TV (Panasonic, Sony, Samsung, LG, Philips, Sharp) nie ma w swojej ofercie DVD odtwarzających MKV HD z DTS.

Za 300zł to juz BR kupisz

A czy kodek audio DD 5.1 często występuje z filmach 1080p?Acha i przeglądając kilka filmów full hd w parametrach pisze audio-AC-3 czy ten telewizor takie coś obsługuje?
Najbardziej to mnie martwi ta odległość,nie umiem sobie wyobrazić czy z takiej odległości można swobodnie grac i oglądać filmy hd.Ta odległość waha się 2,5m-3m,ewentualnie mogę siedzieć 1,5m od tv ale trochę nie przyjemnie wychylać głowę do góry

tdx

New member
Bez reklam
od razu podczas ściągania masz napisane AC3 czy DTS dla audio więc po prostu ściągaj filmy bez DTS jak się da :)

Pozwole sobie tutaj zamieści parametry jednego z filmów:

Format : Matroska
File size : 8.89 GiB
Duration : 1h 49mn
Overall bit rate : 11.6 Mbps

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 9 653 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 804 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate : 23.976 fps

Audio #1
ID : 2
Format : AC-3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Language : Polish

Audio #2
ID : 3
Format : DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Language : English

Text #1
ID : 4
Format : UTF-8
Codec ID : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
Language : Polish

Text #2
ID : 5
Format : PGS
Codec ID : S_HDMV/PGS
Language : English

Jest to film z lektorem.Czy tv odtworzy ten film?

Dobra problem z telewizorem mam już rozwiązany zdecydowałem się na ten telewizor.Teraz chciałbym zapytać się o sprawy wieszaka ponieważ chcę go zawiesić na ścianie,ale ja się na tym kompletnie nie znam i nie wiem czy wieszaki wszystkiego rodzaju będą pasować do tego telewizora
Tył telewizora: http://sklep.chip.pl/product_picture/6/TVHLCDLG32LK530-0/32_LG_32LK530.png

Wyszukałem sobie wieszak który najbardziej byłby mi potrzebny;ponieważ ma regulacje we wszystkie strony i można go wysunąć na odległość 60cm od ściany biorąc też pod uwagę grubość telewizora ok.10cm i gdybym przysunął łóżko mógłbym zmniejszyć odległość nawet do 2m.Dlatego zależy mi na tym wieszaku;
WIESZAK UCHWYT 26" - 37" wysiegnik 68x09 (1992201656) - Aukcje internetowe Allegro
Czy da się zawiesić na takim wieszaku te telewizor?

Ostatnia edycja:
Do góry