LG 32LK530 a telewizja analogowa

kaktus188

New member
Zakupilem przed świetami ten telewizor. Podłączyłem LCD-ka do kabla analogowego z multimedii i jakość obrazu jest fatalna (stary telewizor LG Flatron 21FB30RX odbiera całkiem fajnie). Wziołem bo cena jest atrakcyjna 1500zl w MediaExpert (obsługa fatalna robia z klientów debili) za Full HD, 100hz truMotion no i opinia na ceneo np. "Podłączyłem go u dzieci w pokoju gdzie jest sygnał analogowy z telewizji kablowej - całkiem dobrze.Podłączona konsola PS3 - BAJKA" i wiele takich opinii. Dlaczego obraz jest gorszy i to o wiele od starego TV?

don111

Banned
dlatego że:
- to LCD (analog = tragedia)
- to bardzo tani LCD (jeszcze większa tragedia)
- to dużo większy tv od starego, więc widać bardziej niedoskonałości sygnału

w tej cenie mogłeś kupić LG ale model 42PT353, mimo że 10 cali większy to obraz na takim sygnale (i nie tylko zresztą) nokautuje jakością tego typu wynalazki 32' calowe z full hd i 1000hz

kaktus188

New member
W sklepie powiedzial ze jakosc bedzie minimalnie gorsza czyli zrobil mnie w balona. Trzeba bedzie odwiedzic ten sklep i powiedziec kierownikowi ze maja ludzi za debili. Ciekawe czy moge zadac zwrotu pieniedzy? Odradzam robienie zakupow w tym sklepie.

paeru

New member
Bez reklam
Zależy co masz na myśli, pisząc tragiczny... Wiem jak ten tv gra na analogu i biorąc pod uwagę dodatkowo jego wielkość, to ten obraz nie powinien być aż tak zły... Może to wina nadawcy? Pamiętam, że jak podłączyłem analoga z UPC do swojego 37 calowego Philipsa, to też się zdziwiłem, że obraz jest nieładny, ale szybko się przyzwyczaiłem... Po przesiadce na cyfrową kablówkę było już o wiele lepiej.

Poza tym wyzywanie sprzedawców, że nie powiedzieli Ci, iż na analogu LCD wygląda tragicznie, jest co najmniej nie na miejscu. Raz, że sprzedawca nie znał Twojego sygnału, a dwa że w każdym sklepie najpewniej analoga mają podłączonego (lub cyfrową naziemną), więc trzeba było dopytać i to sprawdzić. I tak się zastanawiam, czego Ty się spodziewałeś - że powie "obraz będzie przeokropny, proszę tego nie kupować!"? Taka specyfika LCD - a jak się klientowi zaproponuje 42 calową plazmę "bo obraz ładniejszy", to człowieka jaszcze zbesztają, dodając, że plazma jest be.

don111

Banned
zawsze można zapytać o możliwość wymiany w tym samym sklepie
sprawdź czy mają na stanie LG PT353, ewentualnie Panasonic 42c3 , 42cx3, Samsung 43D450 i porównaj jak grają na słabym sygnale, można wziąć np jakiś film divx na pendrivie

Do góry