LG 32LB5610 a Time Machine II - problem

Davean

New member
Witam wszystkich serdecznie,

Zakupiłem ostatnio telewizor LG 32LB5610 LED TV. Telewizor wybrałem między innymi dlatego, że wg zapewnień producenta pomimo dość niskiej ceny posiadał interesujące funkcje - w tym Time Machine II (nagrywanie TV z timeshiftem itd.). Oczywiście telewizor nie posiada wbudowanego HDD, więc dokupiłem do niego HDD usb WD TV-AV My Passport 1 TB.

Po podłączeniu urządzenia do telewizora jest ono rozpoznawane jako zewnętrzny dysk usb (telewizor przy pierwszym podłączeniu pytał czy użyć tego urządzenia). Niestety funkcja Time Machine nie działa. Przy próbie uruchomienia nagrywania wyskakuje komunikat "Aby włączyć funkcję Time Machine podłącz usb hdd do portu port w telewizorze". Dokładnie taki sam komunikat pojawia się przy próbie nagrywania na zwykłego pendrive'a, więc wygląda jakby dysk nie był zgodny. Zgodność wg WD jak najbardziej występuje, zresztą przedmiotowy zestaw (ten telewizor razem z tym dyskiem) jest sprzedawany łącznie przez sklep EURO RTV AGD.

Szukałem informacji o moim problemie w internecie, jednak bezskutecznie. Dowiedziałem się tylko że telewizor potrzebuje dysku min. 40 gb (co jest spełnione) i telewizor formatuje go pod swój system instalując na dysku coś w rodzaju Linuxa (tu żadna instalacja nie została przeprowadzona).

Czy ktoś miał podobny problem, bądź też wie jak nakłonić mój telewizor do współpracy z dyskiem?

Do góry