kiki napisał:witam
z całą pewnością telewizor extra wyposażony, ale opowiadanie o czerniw tym telewizorze jest zwykłym nadużyciem. Z pragramów demo każdy telewizor gra dobrze.
Ale nawet z załączonego zdjęcia przy pełnym oświetleniu sklepowym widać ,że czerni nie ma . Aż strach wyobrazić sobie co będzie w domu.
przy zmniejszonym oświetleniu.
Być moze też rozmawiamy o różnych czerniach. Dla mnie czerń jest jedna.
pozdrawiam
kajak_t napisał:Mam 32LB2R jest ok, specjalnych zastrzeżeń nie znalazłem,
mam pytanie do Gras'a czy w twoim egzemplarzu również nie daje się przestawić na ustawienia ręczne w opcji obraz/XD ?
Ja mam tylko automatyczne, podobnie zresztą jak w menu .. chyba specjalne przy ustawieniu TruM tylko wł/wył. poniżej nie aktywne.
Zdessesman napisał:Z tego co pamiętam, to model ten (32') ma 1 wejscie hdmi. Jak tylko wróce do Poznania (pzdr hcl - byles na d2jsp btw??) to postaram sie to sprawdzić wlasnie pod kątem wejsc hdmi (king cross i moze tez m1 zachacze)i jak sie da, to wrzuce tu pare fotek tegoz modelu - prosto z MM. Sam jestem zainteresowany tym modelem i planuje go nabyc jakos w polowie stycznia (mam nadzieje ze ceny poleca na łeb wiec sytuacje postaram sie śledzić.
Happy new Year! k:
kajak_t napisał:Mam 32LB2R jest ok, specjalnych zastrzeżeń nie znalazłem,
mam pytanie do Gras'a czy w twoim egzemplarzu również nie daje się przestawić na ustawienia ręczne w opcji obraz/XD ?
Ja mam tylko automatyczne, podobnie zresztą jak w menu .. chyba specjalne przy ustawieniu TruM tylko wł/wył. poniżej nie aktywne.
Kiki od paru miesiecy czytam to forum i wiem ze wlozyles duzo zangazowania i czesto sluzyles pomoca wilelu ludzia ale ostatnio mam wrazenie ze masz jakas obsesje na punkcie czerni w telewizorach LCD, oczywiscie czern jest wazna ale bez przesady isnieja rowniez inne parametry. Czy moglbys sie z nami podzielic z wrazeniami odnosnie tego modelu LCD. Pozdrawiamkiki napisał:witam
Najlepszą czerń ma Loewe 32 Indywidual - ale cena jest wysoka.
Lepszą czernią dysponują:
Loewe 32 Xelos
Panasonic 32 LX 600
Sony V 2500
Sharp 32 BV9
Sharp 32 Ra 1
pozdrawiam
To nie obsesja. Po prostu czerń jest piętą achillesową technologii LCD. Ale tak naprawdę to jeżeli tylko nie oglądamy po ciemku to w lepszych modelach czerń jest całkiem akceptowalna. A tak a propo to w plazmach jest brzydka i szara biel (w porówaniu do LCD) a nikt prawie o tym nie pisze...mysza74 napisał:Kiki od paru miesiecy czytam to forum i wiem ze wlozyles duzo zangazowania i czesto sluzyles pomoca wilelu ludzia ale ostatnio mam wrazenie ze masz jakas obsesje na punkcie czerni w telewizorach LCD, oczywiscie czern jest wazna ale bez przesady isnieja rowniez inne parametry. Czy moglbys sie z nami podzielic z wrazeniami odnosnie tego modelu LCD. Pozdrawiam
Tomski napisał:Mam pytanko do posiadaczy tego modelu w zestawie z N po HDMI. Mam ustawioną rozdziałkę w N-boksie na 1080i, ale czasem po ponownym załaczeniu telewizor nie może się zkumać z dekoderem i wywala komunikat o braku sygnału. Przy 720p nie ma tego problemu. Jednak Ja wolę żeby było 1080. Jak ktoś coś wie nt. temat to zapraszam.