LG 26LX2

Dara

New member
Co sądzicie o tym TV ma matryce o wysokiej rozdzielczości 1366x768 i czas reakcji matrycy 8ms i kosztuje w granicach 3500zł może jakieś opinie na jego temat bo wydaje mi się on atrakcyjną propozycją na rynku

murdock

Banned
Re: różnica

Też myślę żeby go kupić. Waham się pomiędzy nim, LG LX1 i Samsungiem R51B. LG LX1 to praktycznie to samo, różnica w wyglądzie, wadze i tańszy o 200zł. Samsung R51B oferuje podobno nieco lepszą jakość obrazu, ale ja zamierzam w dużej mierze wykorzystywać taki telewizor jako monitor a LG posiada wejście cyfrowe DVI (Samsung tylko analoga D-Sub). NIe wiem czy różnica jakości obrazu między tymi połaczeniami jest duża.
Nie mogę się zdecydować, czy wydać na tego Samsunga 500zł więcej, skoro nie ma on DVI.

barbi

New member
Czytam od dawna to forum i mam troche swoich spostrzeżeń i to co mogę powiedzieć to przedewszystkim w samsungu nie mozna ustawić trybu 4:3 bo automatycznie rozciągany jest on na 16:9, poza tym obraz statyczny nie mozen trwac dłuzej niż godzine bo to może skutkowac zniszczeniem matrycy, rewelacje te piszą na pierwszych stronach instrukcji do wszystkich (te które przeglądnąłem) samsungów, wiec decyzja chyba jest jednoznaczna TYLKO LG

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
napisz co bedziesz podłaczac i czym.
jutro test 26" LCD
zapraszam
już dziś podłaczone dają wyraźne sygnały.
pozdrawiam

TKJ

New member
Problem z componentem

W MM widzaiłem ten tv i samsunga róznica jest taka iż na kablówce (takiej jaką mieli tam) nie różniy się niczym żadnego smużenia ani nic taiego. Jedno co może zaboleć to to iż LG przy patrzeniu na niego przy jakimś 40 może więcej stopniach wpada w błękit lekki , ale w pada ( samsung brak lub dopiero przy naprawde dużym kącie).
Teraz Dobra strona LG kolory naprawde ładne soczyste (porównywałem do obrazu na LG za 7000tyś, stał obok).

korkodyl

New member
murdock napisał:
Też myślę żeby go kupić. Waham się pomiędzy nim, LG LX1 i Samsungiem R51B. LG LX1 to praktycznie to samo, różnica w wyglądzie, wadze i tańszy o 200zł. Samsung R51B oferuje podobno nieco lepszą jakość obrazu, ale ja zamierzam w dużej mierze wykorzystywać taki telewizor jako monitor a LG posiada wejście cyfrowe DVI (Samsung tylko analoga D-Sub). NIe wiem czy różnica jakości obrazu między tymi połaczeniami jest duża.
Nie mogę się zdecydować, czy wydać na tego Samsunga 500zł więcej, skoro nie ma on DVI.

Samsung R51B posiada DVI jednak nie wspolpracuje poprawnie z komputerem - ucina minimalnie obraz w windows wiec do pracy sie nie nadaje. Do filmow jak najbardziej! :)
Przez D-SUB obraz jest tez SUPER!
Roznica jest na kozysc DVI ale podkreslam przez D-SUB w 1360x768 jest naprawde OK!

Do góry