LED LCD 42-47" z konkretnymi wymaganiami:)

TurboDymo

New member
Witajcie,
śledzę forum, nowości wszelkie, ceny wielkie... ale do rzeczy.
Szukam telewizora, najchętniej jak największego:), ale budżet robi swoje.
Więc raczej chciałbym nie wydać więcej niż 3.500.. maksymalnie naciagnę budżet do 4.500zł, a czego wymagam od sprzętu:
  • na pewno DVB-C - mieszkam w bloku, mam kablówkę i chcę to wykorzystywać,
  • jak najlepsze odtwarzanie wszelkiej maści plików multimedialnych. Obecnie korzystam z WD TV Live Hub - idealnie spełnia moje potrzeby, ale jakby szło by nowy telewizor przejął tą funkcję i odtwarzał wszelkie avi, mkv, srt, jpeg, mov, mp3, flac itp. byłoby idealnie - (treści ciągnąłbym oczywiście przez siec albo DLNA z tego WD TV Live Hub stojącego już w innym pokoju),
  • Skype - dziewczyna ma rodzinę rozjechaną "po świecie" i często rozmawia z nimi na laptopie. Ideałem byłoby mieć to bez problemu w TV,
  • ostatnia sprawa ważna dla mnie jako "maniaka" Youtube;) płynne odtwarzanie w jakości HD i innych streamingowych serwisów oraz sensowna wyszukiwarka i możliwość podpięcia USB klawiatury (myszy).
co do reszty - nie będę szczegółowo opisywał. Czy matowa matryca czy błyszcząca - jestem w stanie sie dopasować (od czego roleta na oknie), co do treści - zwykła TV, bajki różnego rodzaju, kino HD wieczorami głównie, zabawa lekka w przyszłosci chyba na PS3... rzadziej Youtube, jeśli jest coś sensownego to też serwisy VOD.

Co lubie - "ciemną czerń", brak duszków, stabilny obraz nie męczący wzroku.

Nie pisze z jakiej odległości ani jak umiejscowiony TV bo chyba niedługo zmieniam meiszkanie i nie wiem dokładnie co i jak. ale odległość od TV raczej nie większa niż 3-3,5 metra...

Do góry