LED do 55" Sharp830 vs Philips 6007k

jin10

New member
1. Odległość od ekranu: 2.5 - 3 metry
2. Jak słońce świeci w pokoju: dwa duże okna z prawej strony, południe, dosc jasne pomieszczenie, ale bez przesady, mieszkam na parterze i slonce dociera, ale w malych ilosciach
3. Jak duży jest pokój: ~23m2
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: 32" Sony kineskopowy z 2005r
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: tvn24, discovery-dok, filmy -tvp/tvn/polsat/divx, koncerty DVD, planuje BluR
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: i tak i tak
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: lekkie światło, ciemno, zadko przy swietle
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: Ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa: chyba bardziej matowa, ale blyszczace podobno maja dobre filtry teraz
11. Preferowana wielkość telewizora: 50' - 55'
12. Preferowana marka: jestem otwarty :)
13. Czego nie lubisz w telewizorach: zamulania, słabej jakości obrazu, frame skip
14. Jakie urządzenia będą podłączone: dekoder N, PS3 jako bluray lub inny BR, kino domowe w przyszlosci
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% telewizja, ale moze sie zminic jak zobacze filmy w HD xD
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: rowniez z lekkich katow
17. Czy ważne jest wifi: moze byc
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: raczej nie
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: niekoniecznie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: chyba nie,
22. Ma mieć 3D: fajny dodatek, ale niekoniecznie
23. Ma mieć slot na karty SD: nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-S: chyba zbędny
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDMI, dekodery, PS3 lub inne BR, kino domowe w przyszlosci
27. Ile programów HD: kilkanaście (przyrodnicze, dokumentalne, naukowe, hbo, tvn24, tvn...)
28. Ma stać czy wisieć: wisiec
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t: opcjonalnie
31. Na czym najbardziej Ci zależy: dobra jakość, mozliwosc ogladania filmow HD z pena lub HDD z pol napisami
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok 6-10h dziennie (wlaczony sobie gra), czasem ~1-3h
33. Budżet: MAX 5 700zł

Po przeczytaniu kilkudziesieciu stron roznego rodzaju forum jak i kilku testow, zastanawiam sie glownie nad Philipsem 55 PFL 6007k i Sharpem 52 LE 830.
Obydwa widzialem w Euro, pierwszy raz Szarp zrobil na mnie bardzo duze wrazenie pod wzgledem jakosci obrazu, drugim razen juz takiego zachwytu nie bylo, telewizor byl przeniesiony w inne miejsce, nie wiem moze puscili SD jako HD ;)

Z gory dzieki za pomoc

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
wszystko zależy od warunków gdzie stoi tv no i od jego ustawień :). Z jednego jak i drugiego będziesz zadowolony. Philips to nowy tv :)

Karpaj

New member
Bez reklam
Sharp 52LE830
Toshiba 55VL963

Dwa świetne TV w tej klasie cenowej. Philips jest, według mnie, trochę przereklamowany, bo jak go testowałem, to wypadł gorzej niż tańsze modele Panasonica, Toshiby czy Sonego.

jin10

New member
Dzieki za odp, dzisiaj w Saturnie zwrocilem uwage na kilka Toshib, kolorki calkiem niezle, ale najwieksze wrazenie zrobil na mnie Sony HX750 polmat, ale na Sharpa 830 jest promocja, z kolei sprzedawcy dosc sceptycznie odnosza sie do Philipsow, a bylem 70% zdecydowany na kupno 6007, teraz juz sam nie wiem...

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
zbytnio nie zwracaj uwagi na to co mówią sprzedawcy, oni to co muszą sprzedać to będą polecali i w każdym sklepie polecają co innego hehe

Do góry