LED do 2500zł

zalskill

New member
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 22m^2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 5
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? od wschodu i południa
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 42' LG
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? 42' USB do pedrive, przeglądanie internetu WiFi/Ethernet
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? dekoder Cyfrowego Polsatu
10.Jakie urządzenia ? DVD
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 10h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętnie
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? wszystkie
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? jeśli jest możliwość
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie zamierzam
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? 40-42'
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? że się psują
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? i to i to
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Jeśli jest możliwość w takiej cenie to tak.

zalskill

New member
Co byście nie myślieli, że nie szukam, znalazłem coś takiego Toshiba 40RL933G i Samsung 40 EH 5300. Na 3d mi tak nie zależy, ale dobrze byłoby móc skorzystać z internetu, np oglądając youtube czy rozmawiając przez skype.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz daleko od ekranu. ja bym dozbierał do 46" wówczas będzie duża radość. Na dziś sięgałbym po 40 eh 5300

shamanx

New member
Kiki.. radzisz Samsunga 40EH5300 bo czymś wygrywa z Toshibą czy bardziej dlatego, ze model 40RL933G jeszcze dosyć świeży i nie zbyt wiele o nim wiadomo?

Może ktoś już jednak ma lub przynajmniej widział gdzieś na żywo tą Toshibę? Szukam taniego LEDa 40", 42" i naprawdę mocno się zastanawiam właśnie nad 40RL933G.

BiegiHD

New member
Masz daleko od ekranu. ja bym dozbierał do 46" wówczas będzie duża radość. Na dziś sięgałbym po 40 eh 5300

Ten 40EH5300 to teoretycznie na papierze b.dobry model i tani względem seri ES. Gdzieś wpadła mi w oczy ulotka i ma podświetlenie LED ale uwaga !!! nie krawędziowe tylko od tyłu Direct-Led (dokładnie EH5300 bo już 5400 ma edge) co teoretycznie powinno dobrze wpłynąć na clouding i czerń. Procek do obsługi multimediów jak wszystkie ES do 6500 włącznie. Brak oczywiście 3D, wifi wbudowanego ale jest obsługa Smart-TV.

Ciekawy jestem czy ktoś z forumowiczów ma go w domu i jakie wrażenia.

bladesss

Member
Wiadomo już coś może na temat tego samsunga? Jestem na etapie zakupu tv i jestem nim zainteresowany, mozna go kupic za 1850zł... Warto?

Karpaj

New member
Bez reklam
Absolutnie nie warto. Jeden z gorszych modeli jakie mam na sklepie. Stoi obok Toshiby HL933 i Sharpa LE630 i wygląda po prostu jak żart - kolory są zupełnie nienaturalne, o poprawnym skalowaniu obrazu można zapomnieć, podobnie jak o płynności obrazu. A paleta barw - horror, nie obsługuje w ogóle złota, wszystko pod miedź przekierowuje.

bladesss

Member
Ajć:/ Myślałem, że nie będzie aż tak źle:/ A jest może jakiś inny tv, jakiś sensowny, w tym przedziale cenowym 40", koniecznie z DVB-C i najlepiej z obsługą internetu?

Mankament to to, że ze względu na brak funduszy max to najlepiej 2000...

Ostatnia edycja:

bladesss

Member
Modele podane wyżej są ciut za drogie niestety... Chyba ze wstrzymalbym sie jakis czas, bynajmniej obecnie jestem bez tv niestety:p

a model sony KDL-40EX520 znacznie odbiega od 650-tki? bo jest za 2090

Do góry