LED do 2.500 zł?

realslim

New member
Witam wszystkich forumowiczów, to mój pierwszy post. Chciałbym się zapytać jaki LED 40'' z Full HD warto kupić do 2.500 zł? Naistoniejsze dla mnie są 3 elementy: jakość obrazu, odtwarzanie napisów i filmów z usb wraz z polskimi napisami, oraz DLNA (o ile dobrze rozumiem to ten standard pozwala na transmisję bezprzewodową z komputerem? np. odtwarzanie z kompa filmów przez WIFI? mam rację? czy dodatkowy moduł do tego jest potrzebny w telewizorze, a jeśli tak czy jest drogi?) Przeglądałem portal ceneo i chodzi mi po głowie:Toshiba 40SL733, Samsung UE40C5000, SAMSUNG LE 40C5000,Sharp LC-40LE600E, SAMSUNG UE-40C5100 i ewentualnie Philips 40PFL5605. Czy może warto zainwestować w FULL LED-a, czy EDGE LED'a, (albo w ogole kupic za tą cenę LCD-Samsung LE40C650?) jest jakaś szczególna różnica. Z tego co widzę w internecie są opinie rozbieżne...Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.:)

deywies

New member
Bez reklam
Zaden tv nie spelni twoich oczekiwan.
Napisy z tego co mi wiadomo to tylko samsungi obsluguja, ale jakosci za ta cene to nie wymagaj.

DLNA to multimedialna siec lokalna, mozesz udostepniac filmy muzyke obrazy zawarte na dysku twardym komputera, telefonu i odtwarzacz przewodowo lub bezprzewodowo na tv. Do bezprzewodowej musisz dokupic karte wifi do tv. ze stowe jak nie wiecej to kosztuje no i router potrzebny oczywiscie.

realslim

New member
Ok. A jak zwiększe wydatek na sam TV LED"owy do 3.000 zł, ale żeby miał te wspomniane opcje...?Jakie Samsungi czytają napisy do xvid, mkv itp.?

realslim

New member
A np. taki przecinak byłby odpowiedni?:
A/ SAMSUNG UE4C6000-niezły LED jak mi się wydaje,
a ten tani LCD'ik, już bez LED, mianowicie:
B/Samsung LE40C650- do tych moich wymagań - wyżej, czy niżej wymienionych - będzie "śmigał"?

Do góry