LED 52 lub więcej

ryba77

New member
W wakacje 2012 roku będę się wprowadzał się wprowadzał do nowo wybudowanego domu. Salon 40 m2 nasłoneczniony. Odległość od TV 3,5-5m tak myslę.

Szukam TV ledowego 52, a najlepiej więcej cali ale mam mętlik w głowie.
Czytając forum wpadł mi w oko
Sharp LC60LE635E

ze względu na cenę, rozmiar i opinie testowe. Zastanawiam się czy moglibyście polecić ewentualnie coś lepszego za cenę do 7 tys.
Mam n-kę i głównie zależy mi na oglądaniu tv ale od czasu do czasu chciałbym puścić sobie jakiś film z pendrive czy kompa, no i będę miał xboxa360
A może plazma 55' VT30?

Czytałem też o Toshibach SV (fajne opinie ale nie mogłem znaleźć żadnych w necie 52-60'. Zaznaczam, że jestem laikiem.
Ewentualnie może być jakiś model przekraczający 7 tys. z perspektywą, że za 3-4 miesiące cena trochę spadnie

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do nowych warunków 60LE 830 będzie bardzo dobrym wyborem :

001_P1330548.JPG

http://www.hdtv.com.pl/forum/sharp/73050-sharp-lc-60le635e-test-otwarty-60-cali-dla-kazdego.html

ryba77

New member
Tak tylko 60LE 830 kosztuje 10 tys (chyba że 52'' za podobną cenę co 60 LE635E)a 60LE635E kupię za 6 tys. Kiki jestem ciekawy czy dla takiego laika jak ja różnica w komforcie oglądania będzie znacząca. No i jak jeden model ma się do drugiego pod kątem oglądania filmów z pen drive czy laptopa oraz graniem na xboxie

Ewentualnie czy ktoś z was mógłby polecić jakiś inny model 52-60'' warty uwagi tak do 7,5 tys

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz kilka rozbieżności jeśli myślałeś nad 55VT 30 to cena ponad 8000 zł .
Ale jeśli masz mocno nasłonecznione pomieszczenie - to Sharp 60le635 będzie extra i jeszcze kasa zostaje.

ryba77

New member
Kiki ostatnie pytanie. Zapominając o cenach tv. Jaki tv 55-60'' cali byś wybrał dla siebie. Powiem szczerze, że chyba najbardziej zależałoby mi na jakimś full led. Z tego co tu wyczytałem jednak dają one najlepszy obraz.
1. Powiem tak w pierwszej kolejności zależy mi na jakości i płynności obrazu i oglądaniu tv z "n"-ki żadne SD, ewentualnie z dvd.
2. później oglądanie filmów z pen drive lub innych urządzeń i granie na xboxie

Mógłbyś przytoczyć kilka modeli i dlaczego właśnie one ?

ryba77

New member
Właśnie pomyślałem sobie, że na razie nie ma co się podniecać skoro i tak będę kupował tv koło wakacji. Po dłuższym zastanowieniu zamierzam celować w aktualnie najlepsze modele, bo mam nadzieję, że ich cena do wakacji poleci trochę w dół.
Myślę o:
Philips 58PFL9955H
LG 55LE8500
Samsung UE55B7000 lub 8000
SONY KDL-55HX920
LG 55LX9500
SONY KDL-55NX810
Sharp LC60LE830

I tu Kiki pytanie również do ciebie co do zamówienia prezentacji. Czy jest szansa na wizytę w Pasłęku koło Elbląga? Ile Tv można zamówić na prezentację.
Jaki z tych TV najlepiej wypada jeśli chodzi o oglądanie na sygnale HD, bo jednak 90% będzie mi do tego służył.

Przypomnę salon 6,45x6,45, po lewej stronie okno z tyłu 2 duże tarasowe i jedno 150x150 czyli salon dobrze oświetlony. odległość od TV jakieś 3-5m

Dzisiaj widziałem Samsunga 46B7000 odczucia były super.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
w tej klasie wybierałbym pomiędzy
Toshiba 55zl1
Panasonic 55VT30
Sharp 60LE 830
W sprawie prezentacji napisz na PW.

Do góry