Witam!
Zastanawiam się nad kupnem TV LCD LED 46-47'' (ew.42). Zapoznałem się z proponowanymi modelami i oglądałem conieco w sklepie. Podobają mi się (i wizualnie i obraz) panasonic et5e i toshiba 933. Raczej nie sharp i philips 5007 - nie podobały mi się.
Czy są modele, które dobrze czytają wiele formatów txt z usb i mają dobre przeglądarki internetowe - umożliwiające zastąpienie kompa? Zależy mi na widgetach i ipla, iplex, itd...
1. Odległość od ekranu? 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju? okno 2m po lewej stronie telewizora, od wschodu, świeci z rana, ja oglądam wieczorem
3. Jak duży jest pokój: ok 3,5x8 m2
4. Preferowana technologia: LCD LED
5. Jaki masz obecnie telewizor? LCD 32 LX85P Panasonic
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? dvbt, filmy z pendrive, może w przyszłości platforma cyfrowa
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: po południu, wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? raczej przy świetle/bez znaczenia
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa? nie mam zdania
11. Preferowana wielkość telewizora? 46-47 cali
12. Preferowana marka? panasonic toshiba ale niekoniecznie
13. Czego nie lubisz w telewizorach? wolnego działania, trudnej obsługi
14. Jakie urządzenia będą podłączone? pendrive, dvd
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 80/20
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? na wprost i nieco z boku
17. Czy ważne jest wifi? Opcjonalnie, może być ale nie musi - koniecznie połączenia LAN
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: zdecydowanie TAK
19. Czy chcesz serfować w Internecie z poziomu telewizora? zdecydowanie TAK - b.ważne
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? zdecydowanie TAK
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? zdecydowanie TAK - b.ważne
22. Ma mieć 3D? niekoniecznie
23. Ma mieć slot na karty SD? mógłby mieć
24. Ma mieć tuner DVB-S? nie koniecznie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? hdmi , usb
26. Jaki masz sygnał? dvbt
27. Ile programów HD: 1...
28. Ma stać czy wisieć? początkowo stać, w przyszłości wisieć
29. Rozdzielczość: full hd
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu i dźwięku , przeglądarka internetowa, jak najlepsza obsługa txt i divx z usb
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: około 5h
33. Sugerowana cena? maksymalnie 3000 - 3500 zł (wiadomo, im mniej tym lepiej)
Zastanawiam się nad kupnem TV LCD LED 46-47'' (ew.42). Zapoznałem się z proponowanymi modelami i oglądałem conieco w sklepie. Podobają mi się (i wizualnie i obraz) panasonic et5e i toshiba 933. Raczej nie sharp i philips 5007 - nie podobały mi się.
Czy są modele, które dobrze czytają wiele formatów txt z usb i mają dobre przeglądarki internetowe - umożliwiające zastąpienie kompa? Zależy mi na widgetach i ipla, iplex, itd...
1. Odległość od ekranu? 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju? okno 2m po lewej stronie telewizora, od wschodu, świeci z rana, ja oglądam wieczorem
3. Jak duży jest pokój: ok 3,5x8 m2
4. Preferowana technologia: LCD LED
5. Jaki masz obecnie telewizor? LCD 32 LX85P Panasonic
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? dvbt, filmy z pendrive, może w przyszłości platforma cyfrowa
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: po południu, wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? raczej przy świetle/bez znaczenia
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa? nie mam zdania
11. Preferowana wielkość telewizora? 46-47 cali
12. Preferowana marka? panasonic toshiba ale niekoniecznie
13. Czego nie lubisz w telewizorach? wolnego działania, trudnej obsługi
14. Jakie urządzenia będą podłączone? pendrive, dvd
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 80/20
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? na wprost i nieco z boku
17. Czy ważne jest wifi? Opcjonalnie, może być ale nie musi - koniecznie połączenia LAN
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: zdecydowanie TAK
19. Czy chcesz serfować w Internecie z poziomu telewizora? zdecydowanie TAK - b.ważne
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? zdecydowanie TAK
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? zdecydowanie TAK - b.ważne
22. Ma mieć 3D? niekoniecznie
23. Ma mieć slot na karty SD? mógłby mieć
24. Ma mieć tuner DVB-S? nie koniecznie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? hdmi , usb
26. Jaki masz sygnał? dvbt
27. Ile programów HD: 1...
28. Ma stać czy wisieć? początkowo stać, w przyszłości wisieć
29. Rozdzielczość: full hd
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu i dźwięku , przeglądarka internetowa, jak najlepsza obsługa txt i divx z usb
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: około 5h
33. Sugerowana cena? maksymalnie 3000 - 3500 zł (wiadomo, im mniej tym lepiej)