Luca Brasi
New member
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 4x5m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć? Jeszcze nie zdecydowałem
6.Jak słońce świeci w pokoju? Z prawej strony telewizora, ale w pierwszej połowie dnia
7.Jaki masz obecnie telewizor? Samsung LE32R81B
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Przede wszystkim dobrą jakość obrazu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Cyfrowy
10.Jakie urządzenia? PlayStation 3, PC
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-5
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie mam zdania
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy i seriale HD, seriale SD, czasem sport HD
14.Czy zamierzasz serfować po internecie? Raczej nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Różnie - czasami w ogóle, czasem pół godziny dziennie, a czasem 2-3 godziny
16.Preferencje co do marki? Nie jestem przywiązany do żadnej marki
17.Preferencje co do wielkości? 46-47" lub więcej
18.Co Cię denerwuje w telewizorach? Efekt teatru, jakość obrazu, polepszacze, które integrują w oryginalny materiał, dużo zbędnych aplikacji i bajerów
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Głównie wieczorami i w nocy
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000-4500 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - Nie zależy mi na 3D
Od jakiegoś czytam recenzje, tematy na wielu forach i opinie w różnych sklepach. Myślałem, że sam sobie poradzę z wyborem, ale jednak trochę mnie to przerasta I stąd prośba o pomoc. Generalnie najważniejsza dla mnie jest jakość obrazu - jestem kino- i serialomaniakiem (tygodniowo kilka filmów + na bieżąco prawie zawsze oglądam kilkanaście seriali). Uwielbiam jakość Blu-rayów i chętnie w nie inwestuje. Mam również PlayStation 3, ale nie nazwałbym się jakimś wielkim graczem. Chociaż są tygodnie, że filmy ustępują miejsca grom. W ogóle nie oglądam telewizji (naprawdę totalnie w ogóle), nawet nie mam obecnie żadnego tunera podłączonego. Tylko HD (z PC albo z Blu-raya), ewentualnie SD z PC. Nie lubię polepszaczy - chcę oglądać filmy w takiej wersji, w jakiej są oferowane. Dodawania klatek jest dla mnie taką sama ingerencją w materiał, jak dodawania lektora czy dubbing.
Jeśli chodzi o konkretne modele to póki co zastanawiałem się nad:
Problem w tym, że jak już mi się wydaje, że znalazłem sensowny model, to w jakiejś recenzji albo teście czytam, że jednak jest problem z kolorami albo z nierównomiernym podświetleniem, albo... I tak w kółko Zdaje sobie sprawę, że żaden model nie jest idealny (a przynajmniej w tej cenie), ale są lepsze i gorsze. Ja chcę ten lepszy Czy raczej, żeby jak najlepiej spełniał moje potrzeby.
Z góry dzięki za pomoc I od razu przepraszam, że do 2 stycznia nie będę się udzielał w temacie - niedługo wyjeżdżam na sylwestra
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć? Jeszcze nie zdecydowałem
6.Jak słońce świeci w pokoju? Z prawej strony telewizora, ale w pierwszej połowie dnia
7.Jaki masz obecnie telewizor? Samsung LE32R81B
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Przede wszystkim dobrą jakość obrazu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Cyfrowy
10.Jakie urządzenia? PlayStation 3, PC
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-5
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie mam zdania
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy i seriale HD, seriale SD, czasem sport HD
14.Czy zamierzasz serfować po internecie? Raczej nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Różnie - czasami w ogóle, czasem pół godziny dziennie, a czasem 2-3 godziny
16.Preferencje co do marki? Nie jestem przywiązany do żadnej marki
17.Preferencje co do wielkości? 46-47" lub więcej
18.Co Cię denerwuje w telewizorach? Efekt teatru, jakość obrazu, polepszacze, które integrują w oryginalny materiał, dużo zbędnych aplikacji i bajerów
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Głównie wieczorami i w nocy
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000-4500 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - Nie zależy mi na 3D
Od jakiegoś czytam recenzje, tematy na wielu forach i opinie w różnych sklepach. Myślałem, że sam sobie poradzę z wyborem, ale jednak trochę mnie to przerasta I stąd prośba o pomoc. Generalnie najważniejsza dla mnie jest jakość obrazu - jestem kino- i serialomaniakiem (tygodniowo kilka filmów + na bieżąco prawie zawsze oglądam kilkanaście seriali). Uwielbiam jakość Blu-rayów i chętnie w nie inwestuje. Mam również PlayStation 3, ale nie nazwałbym się jakimś wielkim graczem. Chociaż są tygodnie, że filmy ustępują miejsca grom. W ogóle nie oglądam telewizji (naprawdę totalnie w ogóle), nawet nie mam obecnie żadnego tunera podłączonego. Tylko HD (z PC albo z Blu-raya), ewentualnie SD z PC. Nie lubię polepszaczy - chcę oglądać filmy w takiej wersji, w jakiej są oferowane. Dodawania klatek jest dla mnie taką sama ingerencją w materiał, jak dodawania lektora czy dubbing.
Jeśli chodzi o konkretne modele to póki co zastanawiałem się nad:
- Panasonic TX-L47ET5E
- Philips 47PFL6007
- LG 47LM660S
- Sony Bravia KDL-46HX750
Problem w tym, że jak już mi się wydaje, że znalazłem sensowny model, to w jakiejś recenzji albo teście czytam, że jednak jest problem z kolorami albo z nierównomiernym podświetleniem, albo... I tak w kółko Zdaje sobie sprawę, że żaden model nie jest idealny (a przynajmniej w tej cenie), ale są lepsze i gorsze. Ja chcę ten lepszy Czy raczej, żeby jak najlepiej spełniał moje potrzeby.
Z góry dzięki za pomoc I od razu przepraszam, że do 2 stycznia nie będę się udzielał w temacie - niedługo wyjeżdżam na sylwestra