LED 37" pod antenę siatkową (DVB-T)...

al-aksa

New member
Cześć,
potrzebuję zakupic nowy tv, ale nie mam satelityczy kablówki tylko siatkę, zatem nastawiam się na odbiór naziemny cyfrowy.:confused:
tv używam głównie do sportu, seriali,filmów, ich nagrywania, oraz przeglądania fotek czy odtwarzania z kamery.
Co powinieniem wybrać? Jakieś typy? Nie bardzo kręcą mnie koreańczyki... stawiałbym raczej na SonY, Panasonic czy Philips...
Odległość do 2,5m, więc chyba 37'' to max a moze jednak 32" żeby nie było widać żadnego smużenia czy pikselozy na większym??
Dzięki za cenne uwagi i typy

Mylagos

New member
Witam.

Pomyśl nad KDL-37EX720 od Sony. X-Reality naprawdę dobrze działa na obrazy w standardowych rozdzielczościach, a 100Hz będzie przydatne podczas oglądania sportu.

al-aksa

New member
jakieś 2,5tys?
Po wstępnych przemysleniach widziałbym 3 modele pod rozwagę:
Panasonic TX-L37E30E
SONY KDL 37EX720
Philips 37PFL6606
jakie Wasze opinie w tej sprawie?

Philipsa odrzuciłem już.. zatem pozostały Panas i Sony chyba żeby jakiś 40", albo jakaś plazma tylko czy to nie byłaby przesada??!!:?::!: odległość 2,5m tylko.... Poza tym jakoś plazmy się boję (grzanie, powidoki, prądożerność)

Ostatnia edycja:

DVX

Member
Philipsa odrzuciłem już.. zatem pozostały Panas i Sony chyba żeby jakiś 40", albo jakaś plazma tylko czy to nie byłaby przesada??!!:?::!: odległość 2,5m tylko.... Poza tym jakoś plazmy się boję (grzanie, powidoki, prądożerność)

Na DVB-T spokojnie 40' i więcej, moje 50' oglądam głównie z odległości 2,5m i jestem super zadowolony z cyfrowego obrazu, brak pikseli czy smużeń. Teraz widzę że mogłem wziąć 55' tym bardziej że TVP1 i 2 od czerwca ma być już na stałe w HD. Ze wzgledu na słaby sygnał, siatkową antenę zmieniłem na Telmorowską (140zł.) Po tym zabiegu jakość obrazu i sygnału jest w obu przypadkach 100%, na siatce było od 50-80% a to za mało.
Tak więc zapomnij o 37' - bo będziesz żałował.

Do góry